gotvach.bg»Статии»Любопитно»Хитринките, които супермаркетите крият

Хитринките, които супермаркетите крият

ХрисиХриси
Новак
14744
Хитринките, които супермаркетите крият
Сервиз за хранене Дуралекс Вермел - 44 части
Качество без компромис:
Сервиз за хранене Дуралекс Вермел - 44 части
170.00 лв.
Виж ››

Супермаркетът е място, където можем да открием всичко, което ни трябва. Любимо на домакините, то просто те приканва да купиш нещо съвсем съзнателно. Има някои хитрости, които никак не са случайни. Това е цяла маркетингова стратегия, изградена на база психиката и съзнанието на потребителя. Тези трикове са напълно успешни и доста интересни. Ето някои от тях, за които може би изобщо не си давате сметка, че са такива.

1. Празник за сетивата

Още от входа на магазина ви залива приятен аромат на печено пиле, на хляб, току-що излязъл от фурната или просто на страхотен почистващ препарат. Нормално е да останете по-дълго на място, което ухае приятно, нали?

2. Голяма количка

Хитринките, които супермаркетите крият

Супер удобните колички за пазаруване неслучайно са с такива размери. У потребителя се поражда инстинкт да запълни това пространство с много продукти, разбира се.

3. Промоции – почти винаги ги има и са по много

Устроени сме, така че колкото повече купуваме, толкова повече използваме даде артикул, бил той хранителен или не. Ето защо топ офертите са създадени, така че да ви накарат да се върнете и да търсете още от съответния продукт.

4. Плодовете и зеленчуците на преден план

Обикновено са в началото на магазина, нали така? Това е стратегия за привличане на потребителското внимание. Експлозия от цветове, форми, често и аромати на пресни продукти би могло да отключи желанието за пазаруване.

5. Фиксирани цени

По принцип е нормално човек, който пазарува често, да помни цените на основните продукти, които потребява. Влизате, взимате, правите груба сметка и отивате към касата, междувременно сложили още някои други необходими неща. Затова сметката често е по-голяма от очакванията ви.

6. По-малко пространство на касата

Пространството на касата намалява, защото не са редки случаите, в които човек иска да се откаже от нещо, което е взел, в последния момент. Често, обаче той няма къде да го остави, затова просто го купува. Доста хитър ход!

7. Огромен избор

Хитринките, които супермаркетите крият

Благодарение на който прекарвате повече време в магазина, през което е вероятно да купите и повече неща.

8. Музика

Приятната музика и изкушаващите кратки реклами, които звучат в супермаркета, подтикват към повече покупки. За да се ограничите, бихте могли да си пуснете бавна и спокойна музика на слушалки, която ще ви разсее и насочи към разумно пазаруване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest