gotvach.bg»Статии»Диети»Детокс диета за красива кожа

Детокс диета за красива кожа

Детокс за красива кожа
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Когато става въпрос за детоксикация, автоматично мислим за тялото и здравето, но кожата също може много да спечели от това почистване.

Елиминирането на токсините има редица ползи - от отслабване, по-лесно лечение на сериозни заболявания до решаване на проблеми като безплодие. Не се пренебрегва и външния вид на кожата. По-лесно можете да се отървете от токсините чрез хранене, което е важен фактор, но също така и чрез приятни занимания, козметични процедури, посещения в уелнес центрове, за които дори не подозирате, че имат нещо общо с детоксикацията.

Източник на токсини

Ако бързата храна, колбасите, мазнините, преработените продукти и много консерванти вече са в списъка с храни, които внасят токсини в организма, други, също толкова важни причини, са: недостатъчна консумация на вода, заседнал начин на живот и негативни мисли. За щастие, можем да се справим с тези проблеми посредством специален режим за детоксикация.

Детокс диета за красива кожа

Сутрин консумираме смутита, но само с един вид плод, после вода. На обяд приемаме плодов или зеленчуков сок, след което ядем салата с лек животински протеин (млечен). До вечерното хранене пием само вода, а вечерята се състои от зеленчуков сок и салата с растителен протеин, съдържаща фибри. При този вид детокс диета се консумират предимно зеленчуци (салати, зеленчуци, бобови растения и др. плодове, семена, ядки) и в малки количества животински храни.

Детокс със смути

Принзаци, че се нуждаете от детокс диета

Не си спомняте определени неща и липсва мотивация в действията ви. Претоварената система от токсини има затруднено функциониране и често изпитвате умора, мускулни и ставни болки.

Друг страничен ефект на токсините е излъчването на неприятна миризма на тялото и лош дъх. Обикновено елиминираме по-голямата част от токсините чрез уриниране и дефекация, но когато тялото е пълно с токсини, те се освобождават допълнително през кожата, причинявайки лоша телесна миризма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest