Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Как да повишим хемоглобина - специални рецепти

Как да повишим хемоглобина - специални рецепти

Как да повишим хемоглобина

Нивото на хемоглобина може да се повиши със следните продукти: трици, пшенична каша, кайсии, сушени кайсии, тъмен шоколад, зелени ябълки, зърнен хляб, цвекло, бобови растения, бадеми, нар, сок от сливи, сливи, стафиди, грах, доматен сок, брюкселско зеле, броколи, фъстъчено масло, овесени ядки, ананас (включително консерви).

Всички тези храни са богати на желязо, което повишава хемоглобина. И много от изброените продукти по съдържание на желязо са сравними с месото.

Специални рецепти за повишаване на хемоглобина

От следващите рецепти на народната медицина изберете тази, която е най-подходяща за вас, и се опитайте да я използвате постоянно.

1. Смелете чаша орехи и чаша сурова елда, добавете чаша мед, разбъркайте всичко, хапвайте по една супена лъжица всеки ден.

2. Накиснете сурова елда 1/2 чаша в 1 чаша кисело мляко и оставете за една нощ. Сутринта кашата е готова, можете да ядете.

Как да повишим хемоглобина - специални рецепти

3. Орехи, сушени кайсии, мед, стафиди - всичко в съотношение 1:1 - смелете и разбъркайте старателно. Взимайте от 1 до 3 супени лъжици на ден от тази Амосова паста (една от най-добрите рецепти не само за повишаване на хемоглобина, но и за зареждане на тялото с необходимите витамини).

4. Смелете 1 чаша сини сливи, сушени кайсии, орехи, стафиди, добавете мед, добавете 1-2 лимона с кората (вместо лимон можете да добавите сок от алое). От тази разновидност на Амосовата паста приемате от 1 до 3 супени лъжици на ден.

Повишаване на хемоглобина

5. 100 мл прясно изцеден сок от цвекло, 100 мл сок от моркови, разбъркайте и пийте (повишава хемоглобина само за 2 дни).

6. 1/2 чаша ябълков сок, 1/4 чаша сок от цвекло и 1/4 чаша сок от моркови, разбъркайте и пийте 1-2 пъти на ден.

7. 1/2 чаша прясно изцеден ябълков сок, 1/2 чаша домашен плодов сок от червена боровинка, 1 супена лъжица прясно изцеден сок от цвекло, разбъркайте и пийте.

8. 1/2 чаша добро качество червено вино, изпарено на водна баня за 5-7 минути;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest