gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Съвети и трикове за перфектни палачинки

Съвети и трикове за перфектни палачинки

Съвети и трикове за перфектните палачинки
Хубав тиган за палачинки - 26 см
Качество без компромис:
Хубав тиган за палачинки - 26 см
27.00 лв.
Виж ››

Надали има някое дете, което да не обича палачинките на мама. Често обаче допускаме някои грешки при правенето на палачинки и те не се получават като в кулинарните фотографии. Ето защо тук ще ви дадем трикове и съвети за перфектни палачинки. С тяхна помощ ще сте ненадминати майстори в кухнята!

Много хора правят грешка при избора на съд, в който да приготвят домашните палачинки. Най-добре е да се сдобиете със специален тиган за палачинки, но дори и да не разполагате с такъв, то избирайте само тиган с незалепващо покритие.

Ако сте открили подходящият тиган за приготвяне на палачинките и неговото покритие наистина е незалепващо, то изобщо не ви е необходима мазнина.

Често допускана грешка е именно обилното омазняване на тигана, в резултат на което и вече готовите палачинки изглеждат като плувнали в мазнина. Те са прекалено тежки за ядене и от една иначе лека закуска се превръщат в обилно "натъпкване", което в никакъв случай не е добро нито за здравето, нито за фигурата.

Перфектните палачинки се приготвят, като се спазват следните пропорции - 2 яйца, 200 мл вода, 200 мл прясно мляко и толкова брашно, колкото след разбъркването на сместа за палачинките тя да има гъстота, подобна на бозата.

Как да направим перфектните палачинки

Няма как да ви кажем колко точно палачинки ще се получат от подобно количество, защото то би зависило от големината на тигана, който използвате.

В случай че искате да приготвите много палачинки, то удвоете количеството на продуктите, но спазвайки същите пропорции. Например на 4 яйца да добавите 400 мл вода и 400 мл прясно мляко и брашно до добиване на достатъчна гъстота. Напомняме - да изглежда като боза.

Някои хора прибавят и ванилия към тази смес и това в никакъв случай не е грешка, но тя е нужна по-скоро, ако ядете палачинките със сладко, а не солени палачинки.

Важно правило е преди да се захванете да приготвяте сместа за палачинките, да извадите всички необходими ви за целта продукти от хладилника.

За перфектното тесто за палачинки, продуктите трябва да са на стайна температура. Дори и след като сте готови с тестото, можете да го оставите за 10-15 мин., преди да се захванете с приготвянето на самите палачинки.

Палачинки

Не на последно място е важно да не се отплесквате по време на приготвянето на палачинките, защото те трябва да се обръщат и макар и тази процедура да не изисква кой знае каква ловкост (никой не очаква от вас да ги преобръщате във въздуха, ако това ви затруднява), то е важно вниманието ви с цел да не ги изгорите. Идеалният им цвят трябва да е златист.

Определете си и чиния, в която да подреждате една върху друга готовите палачинки. От топлината те ще омекнат и ще станат по-крехки и по-вкусни.

Това са нашите основни съвети и трикове за перфектни палачинки. Следвайте ги и ще имате ароматна и вкусна закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest