Царевичната паста е с перфектно качество и вкус. Тя е направени от съставки на базата на жълта и бяла царевица с италиански произход.
Обикновено царевичната паста в тях е сто процента, направена е без емулгатори и консерванти, изсушена е при ниска температура. Могат да бъдат направени обаче и чрез смесване на брашна като брашно от ориз и/или киноа.
Италианските царевични спагети се съчетават много добре с всякакъв вид подправки: от тези със зеленчуци, до класическия сос за паста с месо, та чак до рибните сосове. Те са без глутен, специално формулирани за хора с непоносимост към глутена. Царевичните спагети са иновация и са безспорно безглутенови тестени изделия.
С отличителен вкус са. Леки и апетитни, те се адаптират добре и към различни млечни сосове. Но също така са много деликатни, затова се препоръчва да се смесят със соса с помощта на пластмасови/дървени клещи, за да не се начупят.
Но все пак царевичната паста в комбинация със зеленчуци е най-добрият начин да се насладите на тази паста. Безспорно царевичните спагети също са добри на вкус и в комбинация с класическите сосове, но в тези случаи те абсорбират повече подправките и аромата, включени в тях, и така не може да се усети напълно техния специфичен вкус.
Правени са експерименти с различни марки царевични спагети и трябва да се отбележи, че е хубаво да се обърне внимание на времето на готвенето, което невинаги съвпада с времето, посочено на опаковката. Добавят се една или две минути в повече /в зависимост от марката/, за да бъдат добре сварени.
Ето и една примерна рецепта за царевични спагети.
Продукти за 3 порции:
царевични спагети - 250 г
настърган пармезан - 100 г
1 щипка сушен чесън
1 връзка див лук
1 връзка магданоз
лимонов сок
Черен пипер
зехтин, екстра върджин - 2 с.л.
Сложете тенджера с много вода на котлона.
Нарежете на ситно ароматните билки (лук и магданоз). Настържете пармезана.
В купата, където ще поставите пастата, добавете всички продукти без пармезана. Когато водата заври, вземете черпак вода и я добавете в купата със съставките и пасирайте всичко, за да получите сос.
Подсолете водата и сложете царевичните спагети да се готвят според времето на опаковката.
След като спагетите се сварят, ги отцедете добре и след това ги сложете в купата с готовия сос, поръсете ги с пармезан и сервирайте овкусени със смлян черен пипер.
Вижте още апетитни предложения за спагети Болонезе или спагети Карбонара.
Коментари