Диета за калориен дефицит
Dijeta za kalorijski deficit
gotvach.bg»Статии»Диети»Диета за калориен дефицит

Диета за калориен дефицит

Диета за калориен дефицит
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Калорийният дефицит е най-ефективният метод за бързо и лесно отслабване. Обикновено този режим се състои в приема на по-малко калории, отколкото се изразходват от организма на дневна база физическа активност. Калорийният прием е индивидуален за всеки човек според индикатори като ръст, тегло и най-вече – желана цел. Тя може да бъде поддържане, понижаване или качване на тегло. Ако желаният резултат е сваляне на килограми, то тогава калорийният прием се определя като калориен дефицит.

За да се постигне такъв дефицит, не е необходимо да се спазват стриктни диети или да се повиши физическата активност. Целта е да се консумират храни, които да бъдат под установения дневен калориен прием. Въпреки това, ако се храните с нездравословни продукти и все пак постигнете калориен дефицит, то рискувате да понижите теглото си, но вашето тяло да бъде все още отпуснато. Затова е препоръчително да постигате калорийния дефицит с помощта на здравословна диета. Ето пример за такава:

Най-важното условие при създаване на здравословен хранителен режим е изграждането на навик. Когато се адаптирате към новия начин на хранене, можете да сменяте продукти или да включвате различни рецепти, с които да разнообразявате своето хранене.

За диетична закуска можете да си приготвите купа с кисело мляко, мюсли, мед и плод по избор. Друга идея е да започнете деня с 1-2 плода. Храненето можете да го съчетаете с чаша чай или кафе, но не е препоръчително да ги подслаждате прекалено.

За диетичен обяд е подходящо да консумирате зелена салата със сварени яйца или зеленчукова супа с една препечена филийка.

За следобедна закуска можете да заложите на един плод или да си направите смути.

Калориен дефицит

Вечерното меню може да включва риба или пилешко филе на скара със салата. Друга идея за по-лека вечеря е само зелена салата с няколко сварени яйца.

По време на диетата за калориен дефицит е от изключително значение да пиете много течности, като точното количество можете да изчислете с помощта на вашата телесна маса. Обикновено трябва да се приемат около 2-3 литра вода ежедневно. Освен това, е препоръчително да извършвате физическа активност, която да ви спомогне за постигане на по-ефективни резултати.

Вижте още диетични рецепти и храни с отрицателни калории.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest