Gotvach.bg»Статии»Диети»Правилна диета за фигура тип правоъгълник

Правилна диета за фигура тип правоъгълник

правилна диета за тип правоъгълник

На дамите са известни типовете тяло, които характеризират разликите в чертите на женските фигури. Те се делят на няколко групи, или типове и една от тях е известна като фигура тип правоъгълник.

Какво е характерно за този тип женско тяло?

При жените с този тип фигура разликата между обема на талията, бедрата и гърдите е в границите на 20 сантиметра. Гърдите на жена с тяло тип правоъгълник са прави и широки.

Тя няма добре изразена талия, а нейните бедра могат да бъдат определени като ъглови. Има доста стройни крака. Мастните натрупвания при такъв тип тяло се появява главно в корема, целулит се наблюдава по бедрата и ханша, дори от ранна възраст.

Диета за тяло, тип правоъгълник

Правилната диета за тяло с формата на правоъгълник се основава на консумирането на нискокалорични храни, които са съвместими помежду си. Те трябва да се приемат едновременно, за да се подобри работата на чревния тракт. При изготвяне на диетата домашно приготвената храна не само е нужно да доминира, но и да се премахнат напълно всички удобни готови храни.

Закуската трябва да е основно хранене, което значи богата, вечерята - лека и да се направи колкото може по-рано, но не по-късно от 20 часа. Такъв ритъм на хранене допринася за нормализиране на нивата на кръвната захар и подобрява работата на ендокринната система. Ястията е нужно да бъдат варени, печени или задушени.

Пърженето на храната за типа фигура правоъгълник е забранено. Половината от дневната диета трябва да се падне на зеленчуците и плодовете. За набавяне на протеини са нужни: нискомаслените кисело-млечни продукти, твърдите сирена, птиците с ниско съдържание на мазнини и рибата.

хранене за фигура правоъгълник

Препоръчителните напитки са зеленият чай, отварите от билки и горски плодове. Няколко пъти годишно за типа правоъгълник се препоръчват гладни дни, например ден, само на на ябълки или кефир.

Храни, които трябва да се изключат:

- печените с масло продукти;

- тестените храни от пшенично брашно;

- десертите и сладкишите;

- кафето и продуктите, съдържащи кофеин;

- газираните напитки;

- алкохолът.

Препоръчителните храни за всекидневното меню:

- овесената каша или овесените ядки с мляко;

- зеленчуковите ястия;

- рибата и рибните специалитети;

- морските дарове;

- пуешкото и пилешкото месо;

- оризът, елдата и други житни култури.

Вижте и: Растителна диета за детоксикация и отслабване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest