Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Подходящи мезета за уиски, скоч и бърбън

Подходящи мезета за уиски, скоч и бърбън

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
15183
Подходящи мезета за уиски, скоч и бърбън
Малка стъклена кутия за храна с капак
Практичен аксесоар за вашия дом:
Малка стъклена кутия за храна с капак
9.90 лв.

Изборът на мезета може да бъде субективен и зависи от личните предпочитания. Въпреки това има някои класически мезета, които обикновено се съчетават добре с уискито, скоча и бърбъна. Ето няколко предложения:

- Българска шопска салата - смес от домати, краставици, чушки, лук, сирене и маслини, подправена със сол, олио и оцет. Това е освежаващо и вкусно мезе, което се наслаждава на много места в България;

- Гъби на грил - печени гъби (печурки, шампиньони и други) с масло и подправки са прекрасно допълнение към почти всеки вид напитка;

- Сирена и кашкавал - Комбинацията на солен сирене с мек кашкавал е отличен избор за съчетание с уискито, особено с по-плътни и богати на вкус уискита;

Подходящи мезета за уиски

- Пресни или сушени плодове - Като сушени кайсии, смокини, грозде или пресни ябълки и круши. Те предоставят сладка и пикантна нотка, която се допълва добре с ароматите на уискито;

- Орехи и ядки - Грецки орехи, лешници, бадеми или кашу. Тези мезета предоставят хрупкавост и богат вкус, който допълва профила на уискито;

- Антипасти - Италианска комбинация от различни видове сирена, прошуто, зехтин, зрял балсамов оцет, домати, маслини и печени чушки;

- Чатни - Това са индийски пикантни джамове или пастети, които се сервират с печива или крекери;

- Вегетариански рулца - Пълнени с печурки, спанак, сирене и други зеленчуци, поднесени в пресни или печени тестени листа;

- Тъмна шоколадова горчица - Смесете тъмна шоколадова горчица с карамелизирана захар за смазанка или ядки. Тази комбинация съчетава сладост и пикантност, която хармонизира с ароматите на уискито;

- Карамелизирани нар - Печени нар е отлично мезе за уискито. Сладката, богата и леко кисела нотка на нарът се съчетава добре с различните типове уиски;

- Солени бисквитки с подправки - Например, печени маслини, зехтин, розмарин и черен пипер. Тези пикантни мезета ще подчертаят комплексността на уискито и скоча;

Подходящи мезета за уиски, скоч и бърбън

- Печени пресни краставички - Те предоставят освежаваща нотка, която е добре балансирана с уискито или скоч;

- Независимо от това, е важно да експериментирате и да откриете комбинацията, която най-много ви харесва, тъй като вкусовете са различни за всеки човек.

Вижте още:

- С какво върви уиски;

- Къде се дестилира най-хубавото шотландско уиски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен