Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Тотален детокс на тялото с чай от бял равнец

Тотален детокс на тялото с чай от бял равнец

Тотален детокс на тялото с чай от бял равнец

Свикнали сме да свързваме детокса и отслабването с представата за обновяване и редица ползи за организма. Но и с лишения заради спазването на диети покрай премахването на токсините от тялото и решаването на храносмилателните проблеми.

Всъщност това може да се постигне и нещо приятно на вкус и полезно за прочистване като чаят от бял равнец.

Чаят от бял равнец - здравословна употреба

От цветовете и листата на белия равнец се прави ароматен чай. Той действа като диуретик. Дозата от 20 милилитра дневно има такова действие. Тъй като белият равнец има способността на усилва действието на други билки, чаят от микс с участието на билката бял равнец гарантира отличното действие на напитката.

Детокс на тялото с бял равнец

С чай от бял равнец се търси болкоуспокояващо, ободряващо и противовъзпалително действие. С напитката се подобрява двигателната функция на стомаха, нормализира се апетита, премахват се диспептичните оплаквания.

При язви, болки в стомаха, диария и подуване на корема и запек, чаят от билката е много ефикасен. Това му действие се дължи на флавоноидите и алкалоидите, които подобряват храносмилането. Чаят от бял равнец предпазва и от увреждането на стомашната киселина и действа против образуването на язви. Подходящ е и при чернодробни заболявания.

Чаят от билката бял равнец е в състояние да пречисти основно организма, предпазвайки тялото от мастни натрупвания в черния дроб, кожни инфекции и признаци на стареене, регулира храносмилателните процеси.

Приготвяне и употреба на чай от бял равнец

Чаят от билката бял равнец се пие в дози за възрастни - ½ чаша на ден и ¼ чаша за деца.

Тотален детокс на тялото с чай от бял равнец

Не бива да се предозира, защото има опасност от алергия, гадене, повръщане, като за децата само след лекарско разрешение може да се позволи употребата.

За приготвяне на чая от бял равнец може да се използват не само изсушени, но и пресни листа и цветове.

Необходими съставки:

1 ч.л. нарязани пресни листа или сушени

250 милилитра вода

Чаят може да се приготви, като белия равнец се залее с вряща вода и се остави да се запари, или като пресният бял равнец се свари.

След охлаждане се прецежда и налива в чаша. Препоръчва се да се подслади с мед, който премахва горчивия вкус на билката.

Вижте още:

- Полезни свойства на белия равнец;

- 4 здравословни приложения на белия равнец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest