gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Витамин В3 лекува алкохолизъм и тежка депресия

Витамин В3 лекува алкохолизъм и тежка депресия

AdminAdmin
Дарт Вейдър
95043k
Витамин В3 лекува алкохолизъм и тежка депресия

Почти няма лекарство, от което пациентите да не могат да се откажат. Перфектното лекарство според фармацевтичните компании първо не лекува хората. Защото за да са печеливши лекарствата хората трябва да ги вземат дълго време. А дали те са най-добрият начин за лечение на всичко от самото начало? Отговорът ще бъде твърдо не.

За много от хроничните заболявания е логично да се опита с безлекарствен подход. Първо защото е много малко вероятно да проявят толкова странични ефекти и второ - в много от случаите е вероятно те да имат по-добри шансове за справяне с основния проблем вместо да лекуват само симптомите.

Според една малка група независими американски лекари и специалисти по храненето, всички страшни модерни болести, като рак, сърдечни проблеми и т.н могат да се излекуват чрез специална хранителна диета и витаминозни дози. Това е т.нар Ортомолекулярен метод (терапевтично хранене), за който от десетилетия в нито едно медицинско училище или университет не се споменава.

Доктор Ейбрам Хофер е работил с Бил Уилямс - Основателя на Анонимните Алкохолици (АА). Двамата станали добри приятели. Бил Уилямс страдал от жестока депресия и Ейбрам предложил: "Трябва да вземаш Ниацин (витамин В3)". 3000 милиграма ниацин на ден премахнали депресията на Уилямс. Тогава Бил Уилямс предложил на алкохолиците да пробват лечение с витамин В3 да проверят дали помага срещу депресия и алкохолизъм? "

Витамин В3 лекува алкохолизъм и тежка депресия

Мнозинството от опиталите ниацина имали голямо подобрение. Тогава Бил Уилямс, основателят на АА, искал АА да използват ниацин и витаминна терапия. Но АА вече били инфилтрирани от медицинската професия и отказали. И до днес АА се фокусират върху множество стъпки, които алкохолиците трябва да предприемат, за да спрат да пият. Но не препоръчват витаминна терапия.

По времето, когато има растящи опасения дали антидепресантите предизвикват самоубийства. Имаше няколко активисти, които твърдяха, че тези лекарства предизвикват проблеми. Регулаторите и фармацевтичните компании отричаха това.

Според проучване на стрелбите с огнестрелно оръжие в американските училища, в повечето случаи убиецът е бил на антидепресанти или скоро ги е спрял. За нищо от това не се чува в съда?

Д-р Андрю Сол, който е доктор на науките, терапевтичен специалист по храненето и автор на много трудове по темата разказва за работата си с дама, която имала потресаващо изявена самоубийствена депресия.

Американката била около 50 годишна, живееща със семейството си. Тази жена прекарвала по цял ден в ъгъла, с лице към стената - тотално некомуникативна, без да говори и без да се храни с никого. За нея, както му е реда, се грижел психиатър, който разбираемо, я държи на най-различни лекарства.

Семейството на жената, което било отчаяно от тоталната липса на резултати от лечението, се обърнало към д-р Сол и се поинтересувало от диетичното лечение, което той практикувал. Хранителният специалист им споменал за работата на д-р Хофер с ниацина.

Витамин В3 лекува алкохолизъм и тежка депресия

Тъй като жената била сериозно болна Сойл споменал, че д-р Хофер нормално дава по 3000 мг ниацин на ден. Но някои хора се нуждаят от много повече затова да й дават колкото е необходимо, докато се почувства по-добре. Хората се съгласили.

При 11 500 мг на ден жената стояла спокойно на масата и контактувала със семейството си, сякаш нищо не се е случвало. Съпругът й се върнал при психиатъра, за да му докаже изключително добрите резултати от витаминозното лечение с ниацин.

С негативен тон специалистът отвърнал, че не е сигурен, че жената трябва да взима толкова ниацин, защото може да е вредно. По негово предписание дозите на витамин В3 били прекратени и жената отново се върна в ъгъла.

Д-р Сол риторично задава въпроса „Безопасен ли е ниацинът? ” От него няма нито един смъртен случай годишно. Приписани са му само 1 или 2 случая за последните 20 години, което прави средно по-малко от 1 на година. А колко много депресирани хора стигат до фатален край и приключват с живота си?

Според статистиката всяка година 39 000 човека умират поради ненужни операции и други грешки в болниците. 80 000 умират поради инфекции, докато са хоспитализирани. Потресаващите 106 000 човека умират поради странични реакции от лекарствата.

Смъртните случаи при сърдечно-съдови заболявания са 652 486, рак - 553 888 починали, а от грешки на модерната медицина загиват 225 000 починали.

Д-р Сол, който е страстен привърженик на лечението с растителни продукти и витаминозни дози, е категоричен, че всички тези хора са жертва на лекарското невежество от гледна точка на храненето.

Витамин В3 или ниацин може да си набавите от храната. Задължително включвайте в менюто си риба, всички житни продукти, бирена мая, черен дроб, житни зародиши, яйца, печени фъстъци, бялото месо на домашни птици, като пилета, патици, пуйки и т.н., авокадо, фурми, смокини, сушени сини сливи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Димитър
Димитър
19.10.2013 14:19
Наистина нямаше да бъде лошо да споменете източника,защото всичко в статията си е копирано и преведено на български от филма :P
0
0
mifive
mifive
28.05.2012 23:19
Със сигурност правилният и пълноцене хранителен режим има приност в овладяването на алкохолизма. Но алкохолизмът е болест, която засяга човек умствено, физически и душвено и ако се действа само в една от тези посоки лечението не е пълноценно.Това, което помага не е някое вълшебно хапче, просто смяна на хранителния режим, детокс, капки или нещо от рода. Истинската промяна идва, когато се работи с начина на мислене на човек. Когато той или тя осъзнае чувствата си, когато опознае себе си и т.н. и т.н.

Всеки, който има нужда от помощ може да я намери в групите на Анонимни Алкохолици:

Близките на алкохолика също имат нужда от помощ. Жената дори и да се разведе с алкохолика, вероятността да намери друг алкохолик или човек с проблеми е доста голяма. Децата, израснали в подобни семейства също страдат от последиците на тази болест. Много често, когато пораснат или стават зависими, или свързват живота си с подобни хора. Групите на Ал-Анон са за близки и роднини на алкохолици и могат да помогнат на човек да се възстанови от семейната болест алкохолизъм:
4
0
Гергана Станева
Гергана Станева
26.02.2012 22:29
ТОВА С НИАЦИНА ЗВУЧИ МНОГО ДОБРЕ НО ОТКАДЕ ДА СИ ДОБАВЯ ТАКОВА ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО
2
0
лейла
лейла
10.06.2011 13:08
И аз съм гледала този филм и след него преосмислих доста неща относно здравословния ми начин на живот и хранене. Добре е да го има "черно на бяло", че повече хора да го прочетат. Чудя се дали у нас, ако поискам да ме лекуват с дози витамини, специалистите медици ще се възрадват от тази идея ?
1
0
деян
деян
19.04.2011 19:35
А, не трябва ли да споменете източника на тази информация - филма Food Matters.
2
6