Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Полезни съвети за приготвянето на салати

Полезни съвети за приготвянето на салати

Нина НордНина Норд
Джедай
825
Салати

Когато правите салата, първо помислете за текстура и свежестта й. Избирайте хрускави зелени листа и най-пресните зеленчуци – вкусът и свежестта им ще се отрази върху салатата.

Избягвайте да използвате за салати продукти, които са се залежали в хладилника от дълго време. Използвайте само листа, които току-що сте измили.

Подгответе продуктите за салатата. Добре ги подсушете, преди да нарежете салатата, защото върху мокри листа не се задържа дресинг.

Купувайте сезонни зеленчуци. Аспержите са най-нежни през пролетта, доматите са най-вкусни през лятото. Винаги импровизирайте.

Използвайте пресни подправки, за да създавате необикновени салати, разширете кулинарния си хоризонт с неизпробвани досега съставки.

Използвайте различни видове дресинг за салати, за да освежите всяка салата и да й придадете необикновен вкус. Вкусните добавки също ще превърнат салатите ви в невероятни.

Салата с Крутони

Направете ги предварително и ги съхранявайте в хладилник не повече от два дни. Една от тези интересни добавки са кротоните от арабско хлебче.

Нарежете го на малки квадратчета или на големи триъгълници.

Наредете ги в тава и ги разбъркайте със зехтин, морска сол и малко смлян черен пипер.

Печете на сто и осемдесет градуса не повече от осем минути, за да станат златисти на цвят. Съхранявайте в контейнер, след като изстинат.

Запечете на бавен огън ситни парченца шунка или пастърма. Когато парченцата станат хрускави, свалете ги от огъня и след като изстинат, ги натрошете.

Сушените чери-доматчета също са прекрасно допълнение към салатите. Нарежете десетина чери-доматчета и ги наредете в тава със срязаната част нагоре.

Напръскайте с малко зехтин и балсамов оцет, наръсете със ситно нарязан чесън, малко сол и черен пипер. Печете на 150 градуса, докато не станат сухи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest