Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Съвети при приготвянето на фазан

Съвети при приготвянето на фазан

готвене на фазан

Месото на фазана е много полезно за здравето, тъй като съдържа малко мазнини и поради това се смята за диетичен продукт.

В състава му влизат много полезни витамини - B5, B6 и B12, а също така желязо, цинк, мед и много други градивни елементи, които са необходими за правилното функциониране на нервната и храносмилателната система, а също така за зрението, състоянието на кожата и т.н.

Месото на фазана има идеалния баланс на мазнини и белтъци, а холестерол практически отсъства. Препоръчва се да се консумира при анемия, голямо психически натоварване, по време на бременност. Подходящо е за консумация и на децата.

В 100 грама на този продукт се съдържат само 254 kcal, докато енергийната стойност на месото е - 20% мазнини, 18% белтъци и 0, 5% въглехидрати. Този продукт е изцяло безопасен за здравето, като именно затова при неговата консумация трябва да се водите само от вашите лични кулинарни предпочитания.

Ястията с фазан са задължителни при тържествените мероприятия в много от страните. То се готви по различен начин във всяка страна: с гъби, яйца, зеленчуци, плодове и така нататък.

Кулинарите препоръчват при готвенето на фазан да се използва само балсамов оцет, тъй като с него ще може да се избавите от нежеланите миризми, а също така ще се обогати с нов и прекрасен вкус, който хармонично се съчетава с месото.

Запичайте месото на фазана цяло във фурната. Преди това обаче задължително го мариновайте за около 3-4 часа;

От крилата и бутчетата можете да приготвите вкусен пастет. Също така крачетата могат да се панират и да се изпържат.

фазан

Ако фазанът е по-голям, тогава ви съветваме да го завиете с фолио, а 15 минути преди да го извадите, да го махнете, за да се образува вкусна запечена коричка;

Как да приготвите фазана, за да е сочно месото и да има златиста коричка?

Кипнете осем чаши вода (2 литра) в голяма тенджера. Добавете половин чаша морска сол, две супени лъжици захар и няколко дафинови листа.

След като кипне водата, махнете тенджерата от огъня, покрийте я с капака и я оставете да изстине до стайна температура. Това количество е достатъчно, за да обработите 1 голям или 2 малки фазана.

Накиснете птицата в този разтвор, за да може месото да е сочно, а освен това солевия разтвор ще подсуши кожата и ще ви помогне тя да стане хрупкава и вкусна.

След като водата изстине, накиснете птицата и я оставете в хладилника за 4-8 часа в зависимост от размера на фазана. После можете да я напълните с различни зеленчуци по ваше желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest