Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Съвети при приготвянето на Фрикасе

Съвети при приготвянето на Фрикасе

Съвети при приготвянето на Фрикасе
Водоустойчив панер елипса - 25 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Водоустойчив панер елипса - 25 см
11.50 лв.

Далеч не всички домакини знаят какво е Фрикасе и как правилно да го приготвят. В действителност това е френско ястие, което представлява рагу от месо с бял сос. Като правило се прави с пилешко, телешко или заешко месо.

Също така често се готви с агнешко или свинско. В качеството на гарнитура на това ястие обикновено се сервира ориз, зеленчуци или макаронени изделия.

В действителност обаче Фрикасето е много вкусно, но за съжаление у нас вече не се радва на такава слава като едно време. За това класическо блюдо месото се реже на малки парчета, а след това леко се запържва в масло. После се овалва в брашно и се задушава в бульон от зеленчуци или месо по желание.

Освен това във Фрикасето нерядко се добавят печурки, аспержи, зелен грах и каперси. Това прави ястието по-ароматно и висококалорично.

Класическа рецепта за Фрикасе

Телешко фрикасе

Пилешкото Фрикасе е много популярно френско ястие. Може да се готви по много различни начини. Днес ще ви предложим една лесна рецепта с гъби и различни подправки. Ето и какви продукти ще ви трябват:

Пилешко филе - около 700 г;

Печурки - 400 г;

Пресен лук - 1 глава;

Сметана за готвене - 200 г;

Брашно - 2 с.л.;

Чесън;

Вода - 1 ч.ч.;

Сол, черен пипер и различни подправки на вкус.

Как да приготвите класическо Фрикасе?

В началото трябва да обработите всички продукти и едва след това да ги задушите. Пилешкото филе се измива и се подсушава с кухненска ролка, а след това се реже на малки парчета. По същия начин се прави с гъбите и лука.

И така, в началото добре загрейте тигана, а след това го намажете с масло и добавете месото. След като пусне сока си, добавете всички подправки по ваше желание, а след това добавете лука. В този си състав е необходимо да запържвате ингредиентите до златист цвят, като периодично трябва да ги разбърквате за да не загори яденето.

Класическо фрикасе

След като месото омекне добре, добавете и гъбите. Разбъркайте всичко добре и продължете да го пържите. След 5-8 минути, след като печурките са придобили също златист цвят, добавете готварската сметана и захлупете всичко с капак за около 10-15 минути.

През това време можете да направите заливката. За целта използвайте брашното и водата, като е важно да се постигне хомогенна консистенция. Добавете и свеж чесън за вкус. Така полученият сос се излива при месото и всичко се разбърква добре. След като бульонът се сгъсти, ястието се маха от котлона.

Вече знаете, че фрикасето е много вкусно и ароматно ястие с пилешко или друго месо по избор.

Можете да го сервирате, както с някаква гарнитура, така и без. Всичко тук зависи от вашето желание. Ако решите да го подадете с гарнитура, тогава можете да използвате картофено пюре или сварени макарони.

Ако обичаш фрикасе, опитай тази класическа рецепта за пилешко фрикасе, нашето пуешко фрикасе или тези кюфтета фрикасе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest