gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Бадемите помагат за бърз растеж

Бадемите помагат за бърз растеж

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Бадеми
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
29.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Бадемите са известни и с името кралски ядки. Бадемовото дърво се отнася към семейство розови, вид сливови. Родината му е Средна Азия, но още от древността то се разсажда по цял свят.

В древни времена бадемите са били деликатес, достъпен само за избрани. От древността са известни легендите за бадема, който носи късмет, любов, здраве и щастие.

Много народи се черпят с бадеми на сватба, за да може да помогне този символ на младите да постигнат всичко, към което се стремят. Бадемите съдържат голямо количество мононенаситени мазнини, които са много полезни.

Те спомагат за изхвърлянето на вредния холестерол от организма. Съдържанието на витамин В прави бадемите много полезни за построяването на клетките и нормалното им функциониране.

Витамин Е има антиоксидантни свойства и се смята за витамин на младостта. Бадемите съдържат магнезий, калий, фосфор и калций. Съчетанието на тези вещества превръща бадемите в полезна храна за всеки, който има проблеми със сърдечно-съдовата система.

Ползи от Бадеми

Белтъчините и въглехидратите завършват букета от ценни вещества. Специалистите съветват да консумирате бадемите с ципата, която съдържа полезни компоненти.

Ако редовно консумирате бадеми, ще сте много по-спокойни и сънят ви ще се подобри. На децата се дават по пет бадемчета дневно за по-бърз растеж.

Ако работите с мозъка си, бадемът ще го подкрепи с високото съдържание на фосфор. Пушачите, които ядат бадеми, помагат на стомаха си да понижи киселинността на стомашния сок и така се борят срещу гастрити и язви.

Ако имате мигрена, изяждайте по една шепа бадеми дневно в продължение на четири месеца. Ако имате проблеми с храносмилането, изяжте една бучка захар, върху която са капнати шест капки бадемово масло.

Бадемите са противопоказани при алергия, при затлъстяване, както и при аритмия. Не се консумират неузрели бадеми, защото съдържат цианиди и могат да предизвикат отравяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мартина
Мартина
20.03.2015 14:00
В едната статия пишете, че бадемите са противопоказни при затлъстяване, а в другата - че са боец срещу затлъстяването и редовната консумация води до наляване на ИТМ?!?!?!
0
0