Времето, необходимо за изпичането на един омлет, е не повече от 1-2 минути при 600 вата.
Омлетите трябва да се пекат в кръгъл съд, естествено подходящ за микровълнова фурна, който трябва да бъде предварително намазан с олио, масло или маргарин.
Омлет с бира
Необходими продукти за 4 порции: 8 яйца, ½ чаена чаша бира, 50 г олио, сол.
Отделете жълтъците от белтъците и ги разбийте поотделно. внимателно ги съединете, посолете и постепенно налейте бирата.
Омлет със зелени подправки
Необходими продукти за 4 порции: 8 яйца, 1 връзка магданоз, 1 връзка копър, 80 г масло, сол, смлян черен пипер.
Разбийте яйцата със солта и черния пипер. Прибавете само половината от разтопеното масло. Измийте магданоза и копъра. Подсушете ги добре, нарежете си на ситно и ги разбъркайте с яйцата.
Омлет по френски
Необходими продукти за 4 порции: 8 яйца, 100 г шунка, 1 супена лъжица прясно мляко, 1 супена лъжица брашно, 6 супени лъжици масло, няколко стръка магданоз, сол.
Разбийте жълтъците с брашното, което сте размили предварително в млякото. разбийте белтъците на сняг и си съединете с жълтъчената смес.
Разделете сместа на четири части и печете в чинии, като поръсите с магданоза и шунката, нарязани на ситно.
Омлет с кашкавал
Необходими продукти за 4 порции: 8 яйца, 2 непълни кафени чашки прясно мляко, 80 г. масло или маргарин, 200 г настърган кашкавал, 1 супена лъжица брашно, сол.
Настържете кашкавала на едро ренде, разбъркайте с брашното и прибавете предварително разбитите с прясно мляко яйца.
Не забравяйте, че тайната на всеки омлет са добре разбърканите яйца. Омлетите се поднасят незабавно след приготвянето, тъй като бързо спадат.
Предложените рецепти са за 4 порции. Приготвената смес за омлета се разпределя и се пече на 4 пъти в микровълновата фурна. При поднасяне се сгъва на две.
Коментари