Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Картофени супички на микровълнова

Картофени супички на микровълнова

AdminAdmin
Администратор
9484
Картофени супички на микровълнова

Gotvach.bg продължава практиката да ви представя лесни и бързи рецепти за ястия, приготвени на микровълнова. Предимството на този вид блюда е сравнително по-бързото готвене на ястията.

Опитайте следните картофени супи и задоволете най-капризните вкусове.

Картофена супа

Необходими продукти за 4 порции: 1 глава лук, 500 гр картофи, ¼ пакетче масло или 2 лъжици маргарин, 1 чаена чаша кисело мляко, черен пипер, сол, копър, чубрица.

Картофите се обелват и се нарязват на малки кубчета. Лукът също се обелва и нарязва на ситно. Поставя се заедно с картофите в съд, подходящ за микровълнова фурна. Добавете към дълбоката купа сол на вкус, маслото (маргарина) и черния пипер. Зеленчуците се задушават за 10 минути при 600 вата.

След това съдът се изважда, а картофите и лукът се заливат с 4 непълни чаени чаши вода. Поръсва се с малко чубрица. Полуготовата супа се поставя отново в микровълновата този път за 8 минути при мощност 600 вата.

Готовата картофена супа се поднася топла. Към всяка порция се добавя по една лъжица кисело мляко. Отгоре се наръсва и със ситно нарязан магданоз.

Картофена супа със сметана

Картофени супички на микровълнова

Необходими продукти за 4 порции: 1 глава кромид лук, 100 г зелен лук, 100 гр моркови, 250 гр картофи, 50 гр масло или маргарин, 1 щипка смлян кимион, 1 дафинов лист, млян черен пипер, 3 чаени чаши зеленчуков бульон, 200 г варено или печено свинско месо (без сланина), 100 гр течна сметана, 2 жълтъка, магданоз.

Лукът се обелва и се нарязва на ситно. Почистените моркови и картофи се настъргват на едро ренде. Така приготвените зеленчуци, заедно с дафиновия лист и 1 кафена чашка от бульона се поставят в съд за микровълнова фурна. Поръсва се с кимион, сол и пипер. Всичко това се задушва 8 до 10 минути при мощност 600 вата.

След това време към купата се долива и останалия бульон. Вари се още за 6 минути. По желание след изваждане супа може да се пасира.

Към нея се добавя предварително изпърженото или запечено месо, нарязано на тънки ивици. Добавят се още застройка от разбитите белтъци и сметаната.

Разбърква се добре и се поставя в микровълновата за още 2-3 минути. Порциите се поднасят поръсени със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest