gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Как да победите злоядото дете

Как да победите злоядото дете

Как да победите злоядото дете
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Много деца в ранна възраст са злояди и създават проблеми на родителите си. Но не се отчайвайте! Съществуват много начини, с които можете да ги превъзпитате.

Необходимо е само да дадете воля на въображението си. Предлагаме ви няколко съвета, които според специалистите действат безотказно.

Тъй като освен с уста човек дегустира и с носа, очите и ушите си, научете децата да обръщат внимание на хрускането на пържени картофки, на звука при отхапване на ябълка и да изпитват удоволствие от това.

Накарайте ги да открият цвета, аромата и формата на пъпеша, ягодата, банана. Превърнете храненето в игра. Сервирайте в четири различни чинии образци, които да демонстрират вкуса на сладкото, соленото, горчивото и киселото.

Накарайте децата да опитат от всички чинии и след това коментирайте вкуса заедно с тях.

Сред младите майки битува схващането, че кърменето на новородените бебета не е от особена важност и това не влияе на здравето и развитието им.

Ако обаче попитаме някоя майка, която е кърмила своите деца дълго, според нея така децата растат по-умни и по-здрави. Американската академия по педиатрия е издала нов наръчник с препоръки жените да кърмят най-малко една година.

Научните изследвания показват, че колкото по-дълго са кърмени децата, толкова по-умни и по-здрави ще бъдат те.

Кърмените деца са по-малко предразположени към диарии, болести на дихателните пътища, алергии и ушни инфекции. Те се справят по-добре в училище. Това по вероятност се дължи на съдържащата се в майчината кърма противоболестни антитела и хранителни съставки, отговорни за развитието на мозъка и интелекта.

Специалистите считат, че е достатъчно кърмене в продължение на 6 месеца. За това време много от полезните съставки се предават на имунната система на бебето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest