gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Тайните на сладкарите

Тайните на сладкарите

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Тайните на сладкарите
Бамбукова кутия за чай с 8 секции - 31см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за чай с 8 секции - 31см
53.13 лв.
Виж ››

Когато пълните еклери или намазвате блат с крем, кремът трябва да е гъст, но изстинал. Когато правите шоколадов крем, най-добре е да добавите какао на прах заедно с ванилова пудра накрая на разбиването на крема.

Печете блатовете само на бавен огън. Извадете тавата в топла стая и я сложете върху мокра кърпа – така блатът ще излезе лесно от тавата. На студено блатът се сляга.

Когато печете бутертесто, не мажете с яйце ръбовете му, защото те ще се втвърдят и то няма да се вдигне във фурната. Преди да печете сладкиш, оставете го да престои двадесет минути, за да бухне.

Не блъскайте вратата на фурната, сладкишът ще се слегне. Не правете сладкиш по нова рецепта за важен празник, защото можете да се изложите. Опитайте да го направите няколко дни преди празника.

Тайните на сладкарите

Жълтъците придават красив блясък на изпечените изделия от тесто. За да се получи красив ефект, нанесете разбития жълтък равномерно с помощта на четка.

Преди да режете сладкиша, го оставете да изстине. Ако нямате време да чакате, нагрейте ножа под струя топла вода, избършете го и нарежете сладкиша.

Сладкишът може да се украси ефектно с остатъци тесто, което сте разточили и сте изрязали с помощта на формички красиви фигурки. Намажете сладкиша с яйце и отгоре поставете формичките.

Когато печете целувки, задължително трябва да ги печете върху лист хартия за печене или обикновена хартия. Когато печете сладкиши с плънка, която съдържа влага, леко трябва да отворите вратичката на фурната, за да излиза парата.

Вместо с брашно поръсвайте намазнената тава с грис. Той не залепва и е много лесно да бъде отстранен готовият сладкиш от тавата. Когато печете суфле, се маже само дъното на формата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest