gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Естествени начини за качване на хемоглобина

Естествени начини за качване на хемоглобина

AdminAdmin
Дарт Вейдър
95043k
Месо
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Хемоглобинът е протеиновата съставка на червените кръвни клетки. Той пренася кислорода до всички части на тялото. Ниските нива на хемоглобин в кръвта са основната причина за анемия.

Въпреки че лечението на ниския хемоглобин може да включва различни медикаменти и медицински процедури, съществуват и начини за качване на нивата на хемоглобина по естествен път - чрез подходящи промени в диетата.

Основната промяна е повишеният прием на желязо. Ако мислите, че имате анемия, консултирайте се с лекар преди да пристъпите към лечение на това заболяване чрез диета.

Когато хората имат понижено количество желязо в организма, червените кръвни клетки намаляват способността си да свързват кислорода. Клетките избледняват и стават по-малки на размер.

Поради невъзможността им да доставят необходимите количества кислород за органите и мускулите, хората чувстват хронична умора. Желязото е необходимо за образуването на хемоглобин, затова при увеличен прием се увеличават и нивата на хемоглобина, необходим за пренасянето на по-големи количества кислород.

Дневните нужди от хемоглобин за деца и възрастни са 10 мг на ден, докато за тийнейджъри са около 12 мг. За момичета и възрастни жени стойностите са около 18 мг, поради загубата на желязо чрез цикличните ежемесечни промени в женския организъм. Нуждата при бременни нараства до 30 мг на ден.

Плодове

Тялото абсорбира желязото по-ефективно от месото, отколкото от другите храни, съобщава Националният американски кардиологичен, белодробен и кръвен институт (NHLBI).

За лечение на анемия вашият лекар може да ви посъветва да ядете повече месо, най-вече червеното. Всяка порция, съдържаща говеждо, агнешко месо, телешки или пилешки черен дроб, пуешко тъмно месо и др., съдържа около 2 мг желязо. Пилешкото, рибата, стридите и мидите са също добър избор.

Други добри източници на желязо са бобовите и зърнените култури, включващи ечемик, фасул, леща и др. Трябва да бъдете наясно, че тялото усвоява само от 4 до 10% от общото количество желязо, съдържащо се в тези растения. NHLBI също предлага яденето на тъмнозелени листни зеленчуци, сини сливи, сушени плодове, кайсии, сини сливи и стафиди.

Печене и готвене: Добавянето на богати на желязо зърна към вашите печени изделия е естествен начин да дадете мощен тласък за покачване на хемоглобина. Доказано е, че половин чаша ечемик съдържа 4 мг желязо.

Витамин C помага на тялото да абсорбира желязото. Добре е храните, богати на желязо, да се приемат едновременно с храни, богати на витамин C.

Цитрусовите плодове като портокали, грейпфрути и мандарини са отлични източници на този витамин. Пресните и замразените плодове и зеленчуци съдържат по-голямо количество от витамина за разлика от консервираните.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
42
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Потребител#217712
И ние пием МАОЛО. Страхотно е. Да, както казва Елви трябва да се пие в дозировката, която да отговаря на резултатите от кръвта. За да имаш добър резултат, трябва да пиеш само оригинала с името Маоло, а не някакви заместители, защото можеш да попаднеш на ментета, уж били същите като Маоло. Той няма заместители. Имам позната, която се ужилила с менте, уж същия състав, но с друго име и се подлъгала от малко по-ниската цена, но без никакъв резултат. Само си дала парите за ментето. Името Маоло е патентовано и търсиш само това име. Аз съм проверила, Другото е фалшива история и е с друго име. Предупреден си.
Тотка Демирева
1
0
Потребител#217712
На майка ми и поставиха диагноза рак в болница Иван Рилски в София. Д-р Маринова на петия етаж е лекуващ лекар, която я прие и я проследява между вливанията. След първото и второто вливане нямаше проблеми с кръвните показатели. Докато чакахме пред кабинетите чувах, че болните си говорят за някакъв препарат Маоло, но аз не обръщах внимание, защото нямахме проблем. Но като тръгнаха хемоглобина и тромбоцитите надолу, а след това и левкоцитите, след второто вливане, се заинтересувах. Защото разбрах от д-р Маринова, че за нисък хемоглобин и тромбоцити, няма инжекции за вдигането им, а само кръвопреливане.
Поинтересувах се от болните в чакалнята за това Маоло и ми казаха за него само добри неща. Попитах д-р Маринова, мога ли да го пие майка в нашия случай и тя ми отговори – да, препаратът е добър, може, но трябва да се използва само оригиналът с името Маоло, а не някакви заместители.
Разрових се в интернет за Маоло и открих много любопитни неща. Интересното е, че само за него открих и за никоя друга хранителна добавка, сериозни клинични проучвания от лекари с различни специалности – онколози, хематолози, лъчетерапевти. Показват в тези проучвания , че е ефикасен при ниски левкоцити, тромбоцити и хемоглобин. Има изследване и че не е токсичен от Фармацевтичния факултет в София.
Търсих за други хранителни добавки такива изследвания, но не открих. Само декларации, че действат добре, че се знаело от народа, че се знаело от поколения, че било известно и подобни. А за Маоло всичките тези изследвания от лекари са качени в сайта им, с подписи и печати от лекарите.
Започна да го пие майка ми и след седмица тромбоцитите и хемоглобина започнаха да се качват. Но дозировката е много важна. Обаждахме се във фирмата разпространител. На телефона им има лекар, който консултира дозировката, но трябва да си знаеш кръвните резултати.
Елви
0
1