gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Бирата вредна ли е при диабет

Бирата вредна ли е при диабет

DesislavaDesislava
Новак
217484
Бирата вредна ли е при диабет
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Бирата е една от най-консумираните напитки по цял свят. Според статистическо проучване тя гордо застава на трето място след водата и чая.

Тя се смята, че е една от най-старите напитки, получени след ферментация. Производството на бира започва със смилането на малца, за да може по лесно да се разгради до аминокиселини и захари.

Пиенето на бира или алкохол може да доведе до висока кръвна захар, което е условие за прекомерно количество глюкоза, която циркулира в кръвта. Хипергликемията е преди всичко симптом на диабет, при който има повишени нива на кръвна захар или глюкоза в кръвния поток.

Тя се проявява в резултат на неправилно производство на инсулин, което е химичното вещество, позволяващо на клетките да получават енергия от преработената глюкоза.

На всеки му се е случвало да изпие една-две бири и след това да се чувства преуморен, да му се иска да поспи малко или да се чувства така сякаш нещо е изсмукало жизнените сили на тялото му.

Всички тези неща са в резултат на увеличеното количество на захар в кръвта и ако сте се питали какво изпитва един диабетик, то може би в тези симптоми се крие отговора.

Лекарствата, които контролират диабета, дали това е инсулин, или някой друг медикамент за понижаване на кръвната захар, могат да бъдат засегнати от приема на алкохол и в частност от бирата.

Американската диабетна асоциация препоръчва да избягвате бирата и всички алкохолни напитки, когато кръвната захар ви е ниска и стомаха ви е празен.

Алкохола като и бирата спират производството на глюкоза от черният дроб. Това може да доведе до замайване, гадене, а в някои случаи дори до кома.

За това ако имате диабет, независимо от какъв тип е той, бъдете внимателни с бирата. Тя е много приятна и потушаваща жаждата напитка, но може би е по-добре за вас да не ѝ се наслаждавате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
44
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Диабетик
Диабетик
11.07.2012 09:24
За бирата може би е написано добре, но за връзката между алкохола и диабета са написани доста глупости... Алкохолът ПОНИЖАВА нивата на кръвната захар, особено на гладно и може да доведе до ХИПОГЛИКЕМИЯ, а не до висока кръвна захар, както е написано в началото на статията...
10
0