Лунна диета
Mesečeva dijetaMoon Diet
gotvach.bg»Статии»Диети»Лунна диета

Лунна диета

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Лунна диета

Лунната диета ще ви избави от три килограма само за шест дни. Средният прием на калории дневно е 760 калории. Тази диета е периодична. Тя трае шест дни, но трябва да бъде повтаряна при всяко пълнолуние.

Идеята на лунната диета е да се гладува в периодите, когато организмът най-ефективно реагира спрямо намаляването на калориите в менюто. Това се случва в пълнолуние и по-малко – по време на новолуние.

Диетата започва три дни преди пълнолунието и продължава три дни след него. На практика пълнолунието е четвъртият ден от диетата.

През първия ден от диетата се консумират само сурови или сварени на пара зеленчуци. Не се допуска употребата на оцет, сол и зехтин, консумират се само зеленчуци без подправки.

Лунна диета

По време на втория ден от диетата се консумират само пресни ананаси, без нищо друго. Не е ограничено количеството на ананасите, но без захар те не са чак толкова привлекателни в големи количества.

На третия ден от лунната диета се консумират само сварени печурки и други видове гъби по избор.

На четвъртия ден е забранена каквато и да е храна. Може да се пият само прясно изцедени сокове от плодове и зеленчуци. Не се разрешава само пиене на бананов нектар. Може да се пие без ограничение вода и зелен чай.

По време на петия ден отново се консумират само ананаси, но пресни и без ограничение в количеството. По време на шестия ден се консумират само сварени гъби.

По време на лунната диета организмът се пречиства от токсини заради неограничената консумация на течности и нормализирането на водно-солевия обмен.

Плюсът на лунната диета е, че се нормализира обмяната на веществата покрай загубата на излишните килограми. Диетата е високоефективна, а в същото време е много къса.

Недостатъците на лунната диета се крият в това, че тя трябва да се повтаря при всяко пълнолуние. Освен това тя нанася сериозен удар върху организма поради недостатъчното разнообразие на продуктите, затова не трябва да се спазва повече от шест дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
52
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
самотника
самотника
14.03.2014 18:47
можели нещо друго в место ананас например да е ябълка,портокал,мандарини или други плодове
0
1
Tintarela
Tintarela
25.10.2012 18:57
Може и с ябълки или банани, вместо ананас.
0
1