Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Хранителни предимства на месото от щраус

Хранителни предимства на месото от щраус

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Пържола от щраусово месо

Месото от щраус има висока хранителна ценност и съдържа много малко мазнини и холестерол, което го прави много подходящо за хора, които искат да се хранят здравословно.

За разлика от месото на много други птици, месото на щрауса е ярко червено и структурата му прилича на телешко месо. За разлика от месата на другите птици то съдържа много по-малко мазнини, затова пък повече белтъчини.

Месо

Месото на щрауса често се нарича месо на бъдещето. Месото на щрауса е едно от най-висококачествените меса. То става все по-популярно в цял свят заради ценните си хранителни свойства и полезни вещества, които съдържа.

Месото от щраус е много нежно и е с много приятен вкус. Месото от щраус съдържа 22 процента белтъчини и е богато на ценни за човешкото здраве микроелементи.

Въпреки малкото мазнини при кулинарна обработка месото от щраус остава меко и сочно и не се налага да се обработва термично дълго време.

Месото от щраус съдържа много полезни вещества като фосфор, калий и полезни мастни киселини. Месото на екзотичната птица се използва в мексиканската, италианската и други видове кухни и поема бързо различни подправки. Те правят вкуса на месото още по-пикантен и интересен.

Месо от щраус

Месото от щраус се препоръчва на хора с високо кръвно налягане, проблеми със сърдечно-съдовата система, анемия, диабет, както и след тежки операции.

Бутовете на щрауса са основен източник за месо. Най-често месото от щраус се използва за приготвянето на пържоли или на ястия с печено месо.

Месото от щраус се пече и пържи на висока температура, но не трябва да се препържва, за да остане вътрешността на месото розова и сочна. За да се предпази месото от загуба на сок, не трябва да се пробожда в процеса на приготвяне.

От месо от щраус се получават превъзходни стекове. Парчето месо се поръсва с едра сол, черен пипер, удря се няколко пъти с юмрук и се запържва пет минути. Месото трябва да се запържи и от двете страни.

Месото от щраус се използва също така и за задушени ястия, както и за приготвяне на супи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest