В отделните дни от седмицата организмът приема храната по различен начин. Добре е да се знае това, за да се избира подходяща храна за всеки един ден.
В понеделник трябва да се ограничава количеството на тестените изделия, да не се употребява много сол. Трябва да се избягват маринати, а също така домати, лук, чесън, шоколадови изделия и алкохол.
Препоръчително за този ден е за хранене да се използват млечни продукти, а също така и много плодове - с изключение на цитрусовите и на горските плодове.
Във вторник трябва да се ограничат тестените изделия, а също така хлябът и сладкишите, но могат да се консумират пикантни зеленчуци, сол и всякакви маринати, ястия от бобови и зърнени култури с пикантни подправки, яйца.
В този ден е подходящо да се консумира храна, богата на белтъчини. Във вторник може да се наблегне на нетлъстите меса.
За сряда се препоръчват зеленчуци – най-добре моркови, цвекло, карфиол и всякакви зелени листни зеленчуци. Трябва да се ограничи приема на животински белтъчини и мазнини.
Те могат успешно да се заменят със соя, бобови, растителни мазнини. Полезни са разнообразните салати и ястия с добавки на тиква, ядки, сушени плодове.
В четвъртък е полезно да се добавят в храненето продукти с изявен ефект за прочистване на жлъчката – лимонов сок и зехтин. Не се препоръчва сладко и трябва да се ограничат кореноплодните - картофи, ряпа, моркови, сладки картофи, цвекло.
В петък най-добре е да се консумират плодове, мед, ядки, пикантни зеленчуци, тестени изделия, да се пият много фрешове. Трябва да се избягват яйцата, гъбите, пикантно приготвените меса и риба.
В събота трябва да има умереност в храненето. Препоръчват се различни видове сирене, извара, яйца, сушени плодове, ядки, зеленчуци, гъби, сливи, а също така и сладко от горски плодове. Трябва да се избягват консервирани храни, пържено и твърд алкохол.
В неделя организмът е максимално активен и лесно усвоява всяка храна. Това е денят, в който можете да ядете всичко, което ви се иска, без да натоварвате организма си.
Коментари