Райска ябълка срещу депресия
Japanska jabuka protiv depresije
Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Райска ябълка срещу депресия

Райска ябълка срещу депресия

Райска ябълка

Ако изяждате по една райска ябълка между храненията, ще предотвратите инфекция на белите дробове, сочат резултати от скорошно проучване. Причината се крие в съдържанието на бета-каротин в тези плодове.

Освен това редовната консумация на райска ябълка ще регулира и храносмилателните процеси в организма благодарение на пектиновите вещества, които има в плода.

Райската ябълка е подходяща и за хора, страдащи от анемия, тъй като е богата на желязо. Освен това често се препоръчва на хора, които страдат от хипофункция на щитовидната жлеза (Хипотиреоидизъм).

Заради високото съдържание на фруктоза райската ябълка има засищащо действие. Препоръчва се да се консумира и от хипертоници.

Магнезият в оранжевия плод е полезен за работата на сърцето. В райската ябълка се съдържа и голямо количество витамин С. Комбинацията му с бета-каротина повишава имунитета.

Външно плодът може да се използва за козметични маски, за изгаряния, рани. Ако гърлото ви е раздразнено, нужен ви е пресен сок. Разредете го с вода в съотношение 1:1 и правете гаргара с тази смес.

Здраво тяло с райска ябълка

Плодът се употребява и за общо укрепване и тонус на организма. Използва се често за лечение на кашлица, стомашно-чревни нарушения, диабет, разранени венци, проблеми с кожата и други. Налагането на райска ябълка върху изгаряния или рани помага за по-бързото възстановяване на кожата.

Заради своето засищащо действие, райската ябълка е много подходяща за прием по време на различни хранителни режими. Освен това в плода се съдържат малко калории. Според някои източници три–четири плода на ден са напълно достатъчни за нормализиране на високото кръвно налягане.

В народната медицина плодът се препоръчва за стомашно-чревни разстройства. Освен плодовете, използват се и листата на райската ябълка, от които се приготвя чай.

Не на последно място, райската ябълка е отлична храна, ако напоследък сте потънали в мрачни мисли. Вкусният плод предпазва човек от депресии и тъга. В него се съдържа витамин РР – той се препоръчва при състояние на умора, депресия, за по-хубава и здрава коса, при наличие на акне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest