Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Остаряваме по-бавно, ако ядем сьомга

Остаряваме по-бавно, ако ядем сьомга

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k
Сьомга

Стареенето е неизбежен процес, но с помощта на пет продукта, в които се съдържат безценни вещества, този процес може да бъде отложен с години, твърдят американски учени.

Ето кои са най-важните продукти, които пазят младостта – не само външната, но и на органите:

Зелето – високото ниво на витамин А помага за предпазване от много заболявания, които атакуват тялото с възрастта. Зелето съдържа много калций, който укрепва костите.

Сьомга – безценна в профилактиката на артрити и артрози. Във вкусната риба има високо ниво на омега 3 мастна киселина, която унищожава вътрешните възпаления.

Хапвайте по едно малко парче сьомга всеки ден и ще имате ясна памет, хубава кожа и ще се пазите от болежки.

Кисело мляко – идеален източник на калций, който укрепва костите. Калцият се съдържа във всички млечни продукти, но в киселото мляко има и бактерии, които помагат за по-доброто му усвояване.

Боровинка – в малките боровинки има специални вещества, които са отговорни за добрата работа на мозъка. Това е особено важно за по-възрастните хора, тъй като с годините все по-често се забравя.

Червен боб – съдържа високо ниво на витамин D, E, A, които имат уникалната способност да възстановяват увредените клетки.

Младостта се запазва от червения боб и защото всички бобови култури са антиоксиданти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest