Ябълката - оръжие срещу целулита и стреса
The apple - a weapon against cellulite and stress
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Ябълката - оръжие срещу целулита и стреса

Ябълката - оръжие срещу целулита и стреса

Ябълки
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
45.00 лв.
Виж ››

Едва ли има човек, който да не е чел или слушал за полезните свойства на ябълките. Неслучайно старите хора обичат да припомнят поговорката "По една ябълка на ден и бягай, докторе, от мен! ".

Всъщност отдавна е доказано, че ябълката е един от малкото плодове, които съдържат толкова полезни за човешкия организъм съставки. Ябълките изобилстват от голям брой важни витамини - четирите основни А, В, С и Е. Освен това са богати на желязо, мед, манган и минералните вещества калий и натрий.

Витамин Е се бори срещу досадния целулит в дамските бедра. Той въздейства на кръвоснабдяването на кожата, отстранява увреждане на тъканите, стяга структурата на кожата.

Ябълките спомагат да отслабване благодарение на пектинът. Той заедно с целулозата, която също се съдържа в ябълката, действат благоприятно на обмяната на веществата и на храносмилането.

Ползи от ябълките

Витамин C пък витализира клетките. Аскорбиновата киселина подпомага организма в разграждането на отровните вещества. От своя страна тази "пречистваща функция" води до подмладяване. Бръчките също се страхуват от ябълките.

Освен това тези плодове подсилват имунната защита на организма.

А пък калият, чието съдържание е около 180 милиграма в една ябълка, подпомага мисловните процеси. Калий е много важен за функционирането на клетките и предаването на нервните импулси.

Затова, ако се чувствате стресирани или изпитвате трудности в концетрирането, да наблягате на ябълки.

Ябълките предпазват сърдечно-съдовата система, а също и от инфаркт. Флавоноидите пък предпазват от рак. Те възпрепятстват образуването на свободни радикали и по този начин ябълките намаляват опасността от рак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest