Бира с вкус на морски дарове е новият хит сред ценителите на пенливата напитка зад Океана, съобщава информационната агенция Асошиейтед прес.
Създател на нестандартната напитка е американецът Тим Адамс, който има малка пивоварна компания в щата Мейн. Пред медиите майсторът пивовар споделя, че конкуренцията сред пивоварите на американския пазар е жестока. Особено през лятото, когато е най-силният сезон за продажба на бира, който иска да оцелее, трябва да предложи нещо ново, запомнящо се и, разбира се, качествено.
Адамс разкрива и част от тайните за производството на деликатесната бира. В производството ѝ той използва само и единствено морска вода и специален вид омари. Океанските създания се поставят с мрежа във врящата солена вода, взета от намиращия се в близост до Мейн Атлантически океан. От овкусената по този начин вода майсторът пивовар създава и новия вид бира.
Адамс смята, че приготвената от него бира има специфичен вкус и сладост. Според него ценителите на деликатесите от океана ще успят безпогрешно да разпознаят вкуса на морските дарове, които са вложени при приготвянето на пивото.
Бирата няма да се предлага целогодишно, а само през лятото и есента, съобщава още Адамс. Пивото се предлага дори и в момента в ограничени количества. Производството се осъществява съвместно заедно с друга малка пивоварна компания, базирана в северния италиански град Парма.
Новият вид бира има алкохолно съдържание от 4.5 процента. Адамс изтъква, че омарите, които се варят по време на производството, след това се предлагат за консумация, като вкусът, който са придобили от прибавянето на другите съставки, нужни за производството на бира, ги е превърнал в огромен хит в рибните ресторанти по цялото Източно крайбрежие на САЩ.
Очевидно с нестандартния си подход в производството на бира Адамс е успял, защото вече има поръчки, които надвишават капацитета на пивоварната му компания за четири години напред.
Коментари