Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»От кухнята на САЩ: Три американски рецепти за морски дарове

От кухнята на САЩ: Три американски рецепти за морски дарове

Морски дарове
Снимка: Yordanka Kovacheva

Макар американците да си падат повече по-бързо приготвените ястия, които се предлагат във веригите за бързо хранене или по-набързо претоплените полуфабрикати, те са успели да измислят и някои много интересни рецепти за приготвянето на морски дарове.

Като се замисли човек, в това няма нищо странно, тъй като тази огромна държава е заобиколена от вода, в която могат да бъдат открити едни от най-интересните морски обитатели.

Пържени картофи с лют сос със скариди

Скариди с лют сос

Необходими продукти: 6- 7 картофа, олио за пържене, 300 г обелени и нарязани на колелца скариди, 300 г крема сирене, 1/2 ч. ч. майонеза, 2 с. л. ситно нарязани люти чушки, 1 ч. л. лимонов сок, няколко стръка ситно нарязан зелен лук, сол на вкус

Начин на приготвяне: Майонезата, сиренето, чушките и лимоновият сок се смесват и разбъркват добре. Към тях се прибавя лукът, скаридите и сосът се подправя със сол на вкус. Ако е необходимо, се слага и черен пипер. Отделно се изпържват нарязаните на тънки ивици картофи и се поднасят заедно с лютия сос със скариди.

Салата с месо от раци

Салата с раци

Необходими продукти: 300 г месо от раци, 1 ситно нарязана червена чушка, 1 ситно нарязана зелена чушка, 1/2 ситно нарязана глава червен лук, 150 г царевица от консерва, дресинг от 5 с. л. зехтин, 3 с. л. оцет, 1 с. л. горчица, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Месото от раци, чушките, лукът и царевицата се смесват в купа и се заливат с дресинга. Салатата се оставя да престои 30 мин, преди да бъде сервирана, за да попият добре всички аромати.

Задушени миди с артишок

Необходими продукти: 1 кг миди, 3 с.л. масло, 7 скилидки чесън, 1 глава ситно нарязан кромид лук, 1 с.л. ситно нарязан магданоз, 1 ч.л. естрагон, 1 ч.ч. бяло вино, 1 ч.ч. ситно нарязана сърцевина от артишок, сол и черен пипер на вкус

Миди

Начин на приготвяне: Мидите се изчистват добре от полепналите по тях водорасли и други ненужни боклучета, премахва се израстъкът, който се подава от тях, и се накисват в студена вода. В маслото се задушават ситно нарязаният чесън, лукът, артишокът, магданозът и естрагонът и се подправя със сол и черен пипер на вкус. Добавя се и виното и след като кипне, се слагат и мидите. Задушават се, докато започнат да се отварят, и се поднасят заедно със соса, в който са се задушавали.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest