Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Три от най-добрите американски десерти

Три от най-добрите американски десерти

Сладки с ром

Мнозина считат, че и дума не може да става за американска кухня като такава, тъй като тя е смесица от кулинарните умения на всички, заселили се в Новия свят, или просто защото единственото, което се свързва с американската кухня, са веригите за бързо хранене.

Макар това доста да се доближава до истината, факт е, че американската кухня съвсем не е само фаст фуд и набързо претоплени полуфабрикати. И тя има с какво да се похвали, като особено интересни са американските десерти. Ето защо Ви предлагаме 3 рецепти, които могат бързо да Ви вдъхновят:

Изсушени кайсии с яйчен крем

Необходими продукти: 150 г изсушени кайсии, 200 мл вода, 300 мл кисело мляко, 2 с. л. кафява захар, 3 жълтъка

Начин на приготвяне: Кайсиите се изсипват във врялата вода и се оставят да се накиснат за 20 минути, след което се отцеждат. Изсипват се в алуминиеви купички и се заливат с разбитите жълтъци, смесени с млякото и захарта. Пекат се във фурна на водна баня до втвърдяването на кайсиите. Сервират се охладени, като отгоре могат да бъдат украсени със сладолед, сметана или с плодове.

Кайсиев сладолед

Сладки с ром

Необходими продукти: 2 1/2 ч. ч. брашно, 1 яйце, 1/2 ч. ч. захар, 1/2 ч. ч. масло, 50 мл ром.

Начин на приготвяне: Захарта, маслото и яйцето се разбиват с миксер и към тях се добавят постепенно брашното и ромът. Трябва да се получи не много гъсто тесто. От него се загребва с лъжица и се изсипва върху тава, застлана с хартия за печене. Сладките се пекат в предварително загрята на 220- 230 градуса фурна до порозовяване.

Круши с червено вино

Необходими продукти: 5 круши, сокът от 1/2 лимон, 3 ч. ч. червено вино, 2 пръчки канела, 1/2 ч. ч. захар, 1 ч. ч. сметана, няколко стръка пресен джоджен или мента

Начин на приготвяне: В достатъчно дълбока тенджера (не от алуминий) се слагат да заврат виното, канелата, лимоновият сок и захарта. Когато течността започне да кипва, към нея се добавят обелените и изчистени от семките круши, разделени на половинки или четвъртинки. Оставя се така за 15 минути, като се обръщат от време на време, след което се изваждат и се изсипват в купа.

Круши в червено вино

Винената течност се оставя на котлона за около 40 минути, докато се сгъсти. Отново топнете в нея крушите, сипете ги в купите, в които ще ги сервирате, и ги поднесете полети със сметана и украсени със стръкчета прясна мента или джоджен

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest