Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Три вкусни американски супи

Три вкусни американски супи

Три вкусни американски супи
Чугунен тиган с капак - 26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чугунен тиган с капак - 26 см
75.00 лв.

Когато се говори за американска кухня мнозина от нас я олицетворяват единствено с така популярните Макдоналдс, KFC или въобще фастфууд като цяло.

Тя съвсем не е единствено това, а смесица от хранителните предпочитания на своите заселници, дошли от различни части на света, които са съчетали своите собствени традиции и това, което им е предложил Новият Свят.

Ето защо американската кухня представлява една вечна променлива и защо в различните части на Америка можете да срещнете такива ястия, които не са характерни за други нейни части. В случая ще Ви запознаем с 3 от най-популярните супи, приготвяни от американците:

Супа от авокадо

Необходими продукти: 3 бр. авокадо, сокът от 1 лимон, 1 ч. ч. сметана, 2 ч. ч. зеленчуков бульон, 2 домата, 1 с. л. горчица, 1 връзка зелен лук, сол на вкус.

Три вкусни американски супи

Начин на приготвяне: Костилките на авокадото се отстраняват, като 2 от плодовете се разбиват с миксер заедно с лимоновия сок, горчицата, бульона и половината сметана. Подправя се на сол.

Отделно доматите и останалото авокадо се нарязват на кубчета, а лукът се смила. В изстудени предварително купички се слагат нарязаните продукти и лукът, които се заливат с крем-супата. Най-отгоре се слага останалата сметана.

Лимонова крем-супа

Необходими продукти: сокът от 2 лимона, 1 ч. ч. сметана, 2 ч. ч. телешки бульон, 3 жълтъка, сол и черен пипер на вкус, няколко стръка магданоз.

Начин на приготвяне: Към стопления телешки бульон се прибавя внимателно сметаната, а жълтъците се разбиват с 2 с. л. от лимоновия сок. Те се прибавят към бульона заедно с лимоновия сок и всичко се разбърква добре. Подправя се на сол и черен пипер и всяка порция крем-супа се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Царевична супа

Три вкусни американски супи

Необходими продукти: 4 резена бекон, 550 г замразена царевица, 1 парче целина, 1 нарязана на кубчета червена чушка, 1 нарязана глава кромид лук, 2 нарязани моркова, 2 ч. ч. телешки бульон, мазнина за пържене, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Последователно се запържват бекона и зеленчуците, но без царевицата. Тя се кипва във врящия бульон докато омекне, след което се прецежда и пюрира. Към този бульон се прибавят и запържените зеленчуци, подправят се на сол и черен пипер и след като всичко е готово се поръсва със запържения бекон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest