Надали има по-добър начин да сваляте килограми и същевременно да не гладувате, ако не пробвате да отслабвате със супички.
Тук ви предлагаме 3 идеи за хем диетични, хем вкусни супи.
1. Зелева супа
Би било истинско кощунство от наша страна, ако не я включим в този материал, защото именно с нея се прави прочутата зелева диета, основен принцип при която е, че можете да ядете от супата толкова често, колкото желаете. Това автоматично означава, че тя е диетична супа. Вероятно не знаете обаче, че е и много вкусна.
За да си приготвите зелева супа, която вероятно би ви стигнала по време на 7-дневната диета, ви е необходима 1 зелка, 1 чушка, няколко стръка праз, домати (може и от консерва) и зелени подправки по избор.
Зелката заедно с чушката и праз лук се нарязват и се оставят в дълбока тенджера да врат на слаб огън. Когато всичко омекне, се добавят обелените и нарязани домати (около 6 на брой) и зелени подправки по ваш избор (магданоз, копър, листа от целина и т.н).
Осолявате, но без да прекалявате, и ако желаете, добавяте черен пипер или къри.
2. Супа от тиквички
Тиквичките са сезонен зеленчук, затова е добре да си приготвите тази диетична супа през пролетта или лятото, което поне донякъде ви гарантира, че тиквичките ще са истински.
За тази рецепта са ви необходими около 4-5 тиквички, 2 глави лук, 3 домата, 2 моркова, 1 кофичка нискомаслено кисело мляко, копър, магданоз, сол и черен пипер.
Нарязвате тиквичките на кубчета и заедно с настърганите моркови и ситно нарязания лук ги изсипвате в леко подсолено и вряща вода. Когато всичко кипне, намалявате котлона и след омекване на зеленчуците добавяте и доматите (обелени и нарязани на кубчета), нарязаните на ситно зелени подправки и черния пипер.
Пробвате на вкус и ако е необходимо, добавяте още сол. Имайте предвид, че за да е една супа диетична, то не трябва да прекалявате със солта. Изчаквате малко да изстине и към супата добавете и киселото мляко. Разбърквате всичко добре и може да консумирате или веднага, или след като супата изстине напълно. И по двата начина е много вкусна!
3. Крем-супа от карфиол
Това пък е типична есенна супа, която е добре да похапвате редовно, защото съвсем скоро ще ви предстои неизбежното коледно-новогодишно преяждане.
Необходима ви е 1 глава карфиол, 1 морков, 1 глава кромид лук, около 1 ч.ч. прясно нискомаслено мляко, копър, магданоз, черен пипер и сол на вкус.
В леко подсолена вода се пускат ситно нарязаният лук и морковът, а малко след това - и накъсаният на розички карфиол. Всичко се вари на бавен огън до омекване на продуктите, добавят се копърът, магданозът, солта и черният пипер на вкус.
За да се получи кремсупа, всички съставки се пасират, а накрая се добавя и прясното мляко.
Тази полезна супа може да бъде консумирана както топла, така и студена.
Коментари