Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Пет пържени вкусотии, които трябва да пробвате в Испания

Пет пържени вкусотии, които трябва да пробвате в Испания

5 от 5 Снимки

5. Чурос


Тези пържени пръчици вече са разпространени в много страни около Испания, но традицията повелява, че всичко е най-вкусно там, откъдето идва.

Всъщност чуросите са испанската версия на познатите ни понички или бухти. Разликата е единствено във формата им – дълги пръчици, които се шприцоват направо в казана с врящо олио. Обикновено се сервират с течен шоколад или обилно поръсени с пудра захар.

Испания е страна, която предлага страхотно кулинарно многообразие. Независимо дали става дума за морска или вегетарианска кухня, за месно ястие или просто за обикновен сандвич с шунка, Испания предлага на своите посетители безкрайни възможности за избор.

Има причина точно в Испания да се намират едни най-добрите ресторанти в цял свят, отличени с множество награди и звезди Мишлен - мечтата на всеки главен готвач.

Навярно една от най-отличителните черти на испанската кухня са прословутите тапас - вкусни мезета, които се предлагат навсякъде в страната в най-различни форми, които често заместват вечерята на испанеца.

Днес ще ви запознаем с пържените испански специалитети, които си струват всички допълнителни калории. Ако скоро ви предстои пътуване до слънчевата страна, не се лишавайте от:

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати