Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Тайните за приготвяне на перфектно тесто за курабийки

Тайните за приготвяне на перфектно тесто за курабийки

Курабийки
Силиконова подложка за месене на тесто - 45x65 см - розов
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконова подложка за месене на тесто - 45x65 см - розов
19.00 лв.

Надали има деца, а дори и възрастни, които да не чакат с нетърпение прясно изпечени, ароматно ухаещи и все още топли курабийки. Независимо дали са приготвени по специален повод или са част от ежедневното меню, те са радост за малки и големи.

Ако все пак сте от малцината, които не са се научили как да приготвят курабийки, ние ще Ви помогнем и ще Ви разкрием тайните на перфектното тесто за курабийки. Ето какво е важно да знаете за него и как да си го приготвяте:

1. Винаги използвайте пресни продукти при приготвянето на тесто за курабийки;

2. Винаги пресявайте брашното по няколко пъти, за да станат курабийките по-пухкави;

3. Извадете необходимите продукти за тестото от хладилника поне няколко часа преди употребата им, за да достигнат стайна температура;

4. При приготвянето на тесто за курабийки не използвайте амонячна сода, а само сода бикарбонат, която сте изгасили в киселото мляко;

5. Когато подреждате курабийките в тавата винаги оставяйте достатъчно място между тях, защото те доста увеличават обема си. Най-добре е да ги слагате върху хартия за печене, за да си спестите времето по почистването на тавата;

6. Курабийките се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна. По време на печенето вратата на фурната не се отваря, защото в противен случай курабийките няма да бухнат;

Курабийки с мляко

За да си направите обикновени и бързи курабийки ще са Ви необходими 4 яйца, 1 разбит жълтък, 1 ч. ч. захар и захар за поръсване на курабийките, 1 ч. ч. кисело мляко, 1 ч. л. сода, 3/4 ч. ч. разтопено масло, 1 прахче ванилия и толкова брашно колкото поеме тестото (не повече от 1 кг).

След като сте пресели няколко пъти брашното, направете в центъра му кладенче и изсипете киселото мляко, в което е разтворена содата, яйцата, захарта, маслото и ванилията.

Разбърквайте с вилица докато можете, а после на ръка до получаването на пухкаво тесто. Добре е да го оставите да престои около 30 мин, след което от него оформете курабийки, опечете ги във фурната и когато са готови ги намажете с разбития жълтък и ги поръсете със захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
43
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Monika Ivanova
Monika Ivanova
моите пък са пухкави и без да го пресявам.Чувала съм, че е хубаво да се вкара въздух, но нямам този навик.
11.04.2016 15:46
2
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Само не разбрах, защо след като са изпечени се намазват с жълтък и се поръсват с захар ,може би е от бързината ,аз винаги намазвам преди печене ,много са вкусни ?
09.04.2016 13:46
13
2