Награда от 1000 паунда или близо 2400 лева предлага майстор готвачът Ондер Сахан, но само ако приготвите по-вкусен кебап от неговия. Специалитетът му е официално определен като най-вкусния, но и най-скъп кебап на света.
Той се предлага в лондонския Hazev и една порция от него ще си излезе главозамайващите 925 паунда или близо 2230 лева.
Ондер Сахан не крие нищо от рецептата си за кебап, с която впечатли лондончани. Пред Дейли мейл той споделя, че е решил да разнообрази своите ястия и така му е хрумнала идеята за Royal Kebab.
За него е необходимо говеждо месо с най-висок клас от известните японски крави Wagyu. Нужни са също гъби морел и 25-годишен висококачествен италиански оцет.
Оцетът е с марка Terre Bormane и една бутилка от 10 милилитра струва малко над 440 лева.
Останалите съставки са мляко, агнешко и козе месо, смлени на традиционна кофта. Добавено е още от френското сирене Chaumes, тиквички, земни ябълки и зехтин с марката La Vallee des Baux.
За първи път блюдото бе приготвено миналия месец на четвъртия фестивал British Kebab Awards. Ондер получи първа награда и отличието най-добър готвач на кебап във Великобритания.
Готвачът не е съгласен кебапът да се определя като храна, която е по-подходяща за консумация при махмурлук. Той казва, че е подбрал само изискани съставки, така че да превърне едно обикновено ястие в петзвездно.
Опитвам да променя имиджа на кебапа, като покажа на хората нов начин за неговото приготвяне, казва Сахан.
Той се надява и кулинарите по цял свят да вземат пример от неговия експеримент и да приготвят и по-изискани ястия. Готвачът е готов и да съревновава своята рецепта с тази на всеки, сметнал, че може да приготви по-вкусен кебап.
Ако Сахан изгуби, обещава 1000 паунда награда за човека, който го победи.
Коментари