Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Най-вредните грешки след хранене, които всички допускаме!

Най-вредните грешки след хранене, които всички допускаме!

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
1275k
Плодове

Всеки има навик, който често прави несъзнателно след хранене. Но знаете ли колко вредни могат да са тези привички? Ето най-важните и често допуснати грешки, след като сме похапнали добре:

1. Първото място сред допуснатите грешки след хранене е отредено на цигарите. Според изследвания цигара, запалена веднага след ядене, се равнява на десет изпушени цигари през целия ден. Увеличава се рискът от рак неколкократно. Така че не пушете веднага след ядене.

Цигари

2. Второто място се заема от плодовете. Макар и да са полезни за здравето, консумацията на плодове веднага след хранене води до образуването на излишни газове и подуване на корема. Също така затруднява и храносмилането. Препоръчва се консумиране на плодове 1-2 часа преди или след хранене.

3. Не трябва да се пие чай след хранене. Чаят прави трудно изгарянето на съдържащите се протеини в храната, тъй като съдържа високи нива на киселини.

4. Сънят веднага след хранене също е често допускана грешка. При сън веднага след хранене стомахът на човек не може да се избави от това, което е консумирал. На по-късен етап това може да причини възпаление на червата и дискомфорт в стомаха.

Спане

5. Ако носите колан, отпускането му непосредствено след прием на храна, може да доведе до запушване на червата.

6. Повечето хора смятат, че ходенето след хранене удължава живота. Но това не никак правилно. Така храносмилателната система не може да усвои хранителните вещества от приеманата храна.

7. Вземането на душ след хранене насочва притока на кръв към ръцете, краката и намалява количеството на кръв около стомаха. Следователно това отслабва храносмилателната система.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest