1. Риба Тилапия
80% от Тилапията в Америка идва от Китай. Те се хранят на дъното на водните басейни и консумират почти всичко. Със замърсяването на водите в някои страни, включително и Китай, става определено опасно да се яде този вид риба. Едно американско проучване дори сочи, че Тилапията е по-нездравословна от бекона.
2. Риба Треска
50% от рибата Треска в Америка идва от Китай. Въпреки тези огромни количества, които се внасят, консумацията ѝ никак не е безвредна. В Китай дори има няколко ограничения за износа на този вид риба.
3. Китайски ябълков сок
Около 50% от ябълковия сок в Америка е внесен от Китай. Китай е известен с това, че използва опасни пестициди при отглеждането им, дори такива, които са забранени от правителството в най-многолюдната страна.
4. Преработени гъби
34% от тях идват от Китай. Никой в САЩ не знае по какъв начин са били отгледани и преработени гъбите, които има на пазара.
5. Китайски чесън
31% от чесъна в Америка се внася от Китай. Както останалите храни, които се отглеждат, при чесъна също се използват пестициди (основно метилбромид).
6. Пластмасов ориз
Огромни количества пластмасов ориз биват произвеждани в Китай. Вярва се, че продукта се създават от картофи и синтетична смола. Целта? Да се правят пари, разбира се. Този ориз остава твърд, след като се вари. Честата му консумация може да причини рак.
7. Кал и прах, продавани като черен пипер
Един китайски производител е бил заловен да продава кал и прах, казвайки на купувачите си, че това е черен пипер.
8. Пиле
През 2013 година правителството на САЩ официално одобрява внасянето на пилета от Китай. Както при рибата обаче, пилетата също са вредна храна заради замърсяването в Китай.
9. Сол
Солта, която се използва за индустриални нужди, вече стига и до масите на хората. Консумацията на тази сол води до повишаване на кръвното налягане, хипертония и рискове от сърдечен удар.
10. Зелен грах
Изкуственият зелен грах е доста доходоносен за хората, които го произвеждат. Той се прави от соя, зелена боя и натриев метабисулфат (използван като белина и консервант). Има забрана за неговото използване, тъй като може да причини рак и да повлияе на способността на организма да абсорбира калция.
Коментари