Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Какви опасности ви дебнат, когато хапвате в ресторант

Какви опасности ви дебнат, когато хапвате в ресторант

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
1462k
2 от 6 Снимки

2. Нискокачествени продукти


Ако вкъщи можем да използваме качествени подправки и съставки, то почти винаги качеството в ресторантите е под всякаква критика, тъй като се разчита на опитните ръце на майстори готвачи, които могат да претворят всичко - дори и най-евтините и нискокачествени продукти, в нещо засищащо и стилно. Това е и причината хлебните изделия да са пълни с ГМО съставки, набухватели, оцветители и подобрители. Някои от тях могат да се окажат силни алергени за нас.

Коя е най-хубавата част от вечерите в ресторант - не приготвяте нищо, не чистите след хранене и обикновено всичко е вкусно и топло.

Замисляли ли сте се обаче дали положителните или отрицателните неща преобладават в подобни ситуации. Знаете ли всъщност колко полезни са иначе толкова лъскавите и привлекателни зеленчуци в чинията ви в ресторанта. Замисляли ли сте се къде и как може да са отглеждани, как са доставени, как се съхраняват и не на последно място - как са приготвени.

Никой не казва, че трябва напълно да се лишите от ходенето по ресторанти, но вероятно би било по-добре за вас да преосмислите приоритетите си, а здравето винаги би трябвало да е номер едно сред тях.

Ето няколко неща в ресторантите /виж галерията/, които могат да ви доведат до алергични реакции, диабет, рак, сърдечни болести, деменция.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати