Колкото и вкусно да готвите, има определени храни, които не трябва да се топлят в микровълновата. Това ще отнеме от тяхната хранителна стойност.
Макар че микровълновата е идеален помощник при затопляне на ястия, размразяване на различни продукти и готвене, различни изследвания от доста години дискутират темата за това вредно или полезно е използването на този кухненски електроуред.
Има данни, че микровълните, с които се бомбардира затоплящата се в печката храна, променят състава на ястието. Подобен е случаят със затоплянето на мляко в микровълнова, в резултат на което неговите аминокиселини се преобразуват в d-изомери, които пък се считат за невро- и нефротоксични.
В галерията горе събрахме храните, които ще съсипете, а покрай тях ще навредите и на здравето си, ако ги топлите в микровълнова.
Коментари