Да се заиграваш с хранителните продукти, вместо да приготвиш от тях нещо вкусно, може да се окаже добра идея, ако ги използвате, за да създадете истинско изкуство от тях.
Пример за това може да ви даде японският художник Гаку, който в личната си страница на Инстаграм е публикувал цяла колекция от произведения на изкуството, като платна са му били най-обикновени ябълки и банани.
Той се занимава с професионално с карвинг едва от 8 месеца, но вече демонстрира изключителна опитност. В началото артистът се е занимавал с традиционното японско изкуство mukimono, което буквално се превежда като съблечен продукт.
Този вид творчеството с храна /разгледай галерията/ е бил много популярен в Япония през XIV век, след което се разпространява в Тайланд, а днес се е превърнало в част от кулинарната култура на двете страни.
Заради бързото окисляване на плодовете, художниците трябва да работят бързо. И по тази причина с подобен вид изкуство могат да се занимават само много сръчни хора.
А след като бъдете оформени от ръката на художник, трябва бързо да хапнете произведението на изкуството, защото цветът му ще се промени и няма да изглежда толкова свежо о впечатляващо.
Коментари