Трябва ви силна фантазия, за да превърнете един десерт в произведение на изкуството, но няколко главни готвачи успяват да покажат, че това не е невъзможна задача.
Ако сте фен на кулинарията, трябва да видите тези луксозни сладкиши, а ако имате достатъчно късмет, някои ден може да ги опитате.
1. Pomme Palais – за ваниловите бутер сладки е нужен домашно приготвения карамел на шеф Дейвид Кармайкъл. Неговият кулинарен шедьовър винаги е отрупан със сезонни плодове и се сервира в сладкарницата St. Honoré в хотел New York Palace;
2. Salvador – сладкиши с ганаш от тъмен шоколад и пълнеж от пресни малини е измислил мастър шеф Никола Клоазо;
3. Sant Ambroeus – това е торта с шоколадов мус, а в центъра е от шоколадов крем. Името на тортата дава и името на цялата сладкарска верига, която го предлага в Ню Йорк;
4. Ladurée – виолетовите френски макарони с вкус на касис са създадени през 1862 година от пекарна в Париж. Днес от този десерт се продават по 15 000 всеки ден;
5. Teuscher – това име носят трюфели с крем от шампанско Дом Периньон. Ганашът е комбинация от черен и млечен шоколад и са поръсени с пудра захар. Създадени са от швейцарска компания за шоколад преди 70 години и до днес се продават в магазините Teuscher в Цюрих;
6. Cardinal – сладкишът се приготвя във френска пекарна в Ню Йорк от вече пето поколение готвачи. Той е комбинация между малинов мус, крем Брюле, малинени бисквитки и малинена глазура;
7. Maman – ореховите бисквитки със стърготини от морска сол са бижуто в ресторанта на Южна Франция La Chassagnette. Мястото е отличено със звезда Мишлен, а всяко блюдо там е уникално;
8. Payard - шоколадовата торта е направена от лешникова вафла, шоколадов и лешников мус и е покрита обилно с шоколадова глазура. Сладкишът е дело на майстор Франсоа Пайар, който е трето поколение сладкар;
9. Manon Cafe – бонбоните са произведени от белгийски шоколад с пълнеж от цял лешник и маслен крем с кафе. За приготвянето им се използва само най-чисто какаово масло;
Коментари