Gotvach.bg»Статии»Любопитно»В Италия се прави така! Кратък кулинарен етикет в страната на пастата

В Италия се прави така! Кратък кулинарен етикет в страната на пастата

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k
1 от 11 Снимки

1. Пица


Запомнете – пицата в Италия не включва кисели краставички, пилешко, царевица, кремвриши, бекон, боб или чушки. Нито пък ананас. Дори така любимите ни сосове са далеч от истинската италианска пица. Всичко в кухнята там е опростено, а продуктите, които се слагат, са минимални, но прецизно подбрани;

Колизеумът, Пантеонът, Свети Петър – забележителностите на Италия са само малка част от богата ѝ култура. Много по-голям дял се отделя на кулинарните специалитети, които изкушават сетивата и завладяват съзнанието.

Италианската кухня е една уникална комбинация между съставки и рецепти, които се харесват на всеки. Бързината и лекотата, с която се приготвят, ги превръщат в любими на всяка домакиня. Любовта, с която италианците готвят, не може да бъде надмината от никого.

Дори да сте дългогодишни любители на италианската кухня, понякога има неща, с които трябва да видите на място.

Всички знаем, че когато италианците готвят, просто им се получава. Вие, от своя страна, като турист и консуматор е добре да се запознаете с някои правила, за да не се изложите при разходката си до страната на вдъхновението и мечтите.

В галерията горе са основните правила, които трябва да знаете, когато тръгнете на кулинарно пътешествие в една от най-вкусните страни в света.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен