Пицата е любимо ястие на малки и големи. Едва ли има човек, който не би се нахвърлил на току-що изпечена Маргарита, Капричоза, Неаполитана, Калцоне или Куатро Формаджи. И как иначе? Всяко едно от тези тестени изкушения е уханно, меко и топящо се в устата.
Не така обаче стоят нещата с пица, останала от миналата вечер. След като престои няколко часа, тя изгубва първоначалния си апетитен вид и трябва да бъде претоплена. Как да претоплим пицата, за да е също толкова вкусна?
На този въпрос отговориха готвачи от пицария в Бруклин. Според тях много хора използват микровълнова фурна, за да затоплят пицата си, но това е грешен подход, защото след няколко минути в машината тестото изглежда като подгизнало и е някак странно на вкус.
Неправилно би било и ако пицата от миналата вечер се вкара отново във фурна, защото това ще накара тестото да се изсуши и стане още по-твърдо.
Затова опитните кулинари препоръчват остатъците от пица да се претоплят в тиган. За целта те трябва да се сложат в ненамасления уред и да се запекат 2 минути.
След това готвачите съветват да се капне малко вода около парчетата и тиганът да се похлупи с капак и махне от огъня. Пицата трябва да се остави под капака една минута и след това е готова за хапване.
Резултатът е хрупкава коричка, мека сърцевина и идеално разтопен кашкавал!
Коментари