Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Най-популярните видове боб по света и техните ползи

Най-популярните видове боб по света и техните ползи

3 от 4 Снимки

3. Боб Пинто


Този вид фасул съдържа високи нива на ниацин, тиамин и фолат. Богат е на растителни влакна и протеин. В една чаша се съдържат едва 110 калории. Подходящ е за направата на мексикански ястия и е перфектна добавка за салати и супи.

Фасулът е много вкусна, евтина и лесна за отглеждане храна, която е била основата на диетите на хората по целия свят в продължение на векове. Бобът има ниско съдържание на мазнини и е пълен с хранителни вещества, белтъчини, фибри и антиоксиданти.

Според експертите храненето с боб може да намали риска от развитие на сърдечни заболявания и някои видове рак. Честата му консумация може също така да спомогне за поддържането на правилното ниво на кръвната захар, да се намали риска от вродени дефекти и да се помогне за управление на теглото.

Точно поради тази причина ви представяме в следващата галерия най-популярните видове боб и техните ползи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати