Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Седем сериозни причини да консумирате червен лук

Седем сериозни причини да консумирате червен лук

Червен лук
Бамбукова правоъгълна дъска с дръжка - 39.5см-22%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова правоъгълна дъска с дръжка - 39.5см
22.00 лв.
17.16 лв.

Според статистика червеният лук е най-неизползваният лук, но този вид лук предлага широк спектър от ползи за здравето. Първото, което трябва да знаете, е, че този вид лук се консумира винаги суров. Топлината при печене разрушава неговите свойства.

Предлагаме ви седем добри причини, заради които трябва да ядете червен лук, за да можете да подобрите здравето си.

1. Предотвратява развитието на рак

Лукът е богат на серни съединения, които предпазват тялото от развитие на тумори и различни видове рак. Тези съединения убиват и бактериите, които атакуват вашата пикочна система.

2. Отлично лекарство за диабет

Чушки с лук

Суровият лук, особено червеният, стимулират производството на инсулин. Ето защо, ако имате диабет или повишена кръвна захар, консумирайте повече червен лук.

3. Елиминира запек

Лук

Червеният лук е богат на фибри и поради това много добре се справя със запека. Влакната му изместват токсините от червата.

4. Болки в гърлото

Болки в гърлото

Червеният лук се явява като мощен природен антибиотик. Неговият сок обикновено се използва за лечение на инфекции и болки в гърлото и води до неочаквано бързи резултати. Смесете 1 супена лъжица сок от червен лук с 1 супена лъжица чист натурален мед и яжте веднъж на ден, за да предотвратите настинки, грип, инфекции и вируси. Ако вече сте болни, препоръчително е да пиете по 1 чаена лъжица от тази смес 4-5 пъти на ден до възстановяване.

5. Назално кървене

Ако често носът ви кърви, то червеният лук може да е решение на този проблем. Вдишвайте миризмата на половин глава лук - прясно нарязан. Много хора казват, че това спира кървенето.

6. Защитете и подсилете сърцето си

Червен лук

Лукът, особено червеният, предпазва сърцето от коронарна болест и регулира кръвното налягане. Просто го добавете към салати и ястия.

7. Нормализира холестерола

Зеленият лук балансира нивото на холестерола и понижава LDL-холестерол (лошия холестерол).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest