Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Традиционната японска закуска е като никоя друга! Виж какво съдържа

Традиционната японска закуска е като никоя друга! Виж какво съдържа

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
45633
Японска закуска

Традиционната японска закуска е различна от всяка друга закуска, която някога ще опитате. Състои се от храни, които съставят пълноценно хранене, което може да се ползва при обяд или вечеря.

Обикновено традиционната японска закуска се състои от задушен ориз, мисо супа, протеин като например риба на скара и различни странични ястия. Познатите странични ястия могат да включват tsukemono (японски мариновани зеленчуци), nori (сушени овкусени морски водорасли), natto (ферментирали соеви зърна), kobachi (малки странични ястия, които обикновено се състоят от зеленчуци) и зелена салата.

Въпреки това тази закуска не е тежка или обилна. Размерите на порциите са съобразени с апетита, а ястията не са мазни или пържени. За да е пълна японската закуска, трябва да включите по един елемент от следните храни:

1) ориз;

2) супа;

3) протеини (риба, яйца или ферментирали соеви зърна)

4) странично ястие (туршии или други зеленчукови ястия).

Завършете ястието си с чаша горещ зелен чай.

Какви ястия са включени в традиционна японска закуска?

1. Задушен ориз

Задушеният бял ориз Хакумай или кафяв Генмай е основна и задължителна част от традиционната японска закуска и определено трябва да го включите.

2. Супа Мисо

Супата Мисо е традиционна японска супа, приготвена от ферментирала соева паста Мисо и бульон даши. Познатите съставки включват тофу, нарязан зелен лук, водорасли, японски гъби, миди или други сезонни съставки. Тя също е неизменна част от японската закуска.

3. Ферментирали соеви зърна Натто

Натто /виж галерията/ се сервира върху задушения ориз и това ястие се счита за високопротеинова японска закуска. Това блюдо със силен аромат е подправено със соев сос, нарязан зелен лук, сушени водорасли и други добавки за вкус.

4. Риба на скара

Рибата е много популярна част от японската закуска. Пече се често само със сол, а сьомгата е предпочитаната от японците риба. Друга популярна риба е сушеният сафрид.

5. Мариновани зеленчуци (Цукемоно)

Маринованите зеленчуци са основно ястие в японската кухня, тъй като могат да придружават всеки вид ориз.

6. Подправени сушени водорасли (Нори)

Изсушените и подправени морски водорасли също са основна част от японската кухня и са предназначени за консумиране със задушен ориз. Те също често присъстват на масата за закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати