Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Любопитната история на 5 любими коледни десерта

Любопитната история на 5 любими коледни десерта

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
45633
3 от 5 Снимки

3. Коледен пудинг със сливи


Традицията да се яде този пудинг на Коледа е произведена с постановление на римокатолическата църква, да се направи пудинг с 13 съставки, който да представлява Христос и апостолите. "Слива" някога е означавало сух плод, отразен във викториански рецепти за пудинг и включващ стафиди, френско грозде, говеждо месо, цитрусови кори, бадеми и подправки, но не и сливи (или дори сушени сини сливи).

Всяка нация свързва коледните празници с определени и много обичани ястия, които задължително присъстват на коледната трапеза. Някои от тези храни имат интересна и очарователна история, която се крие зад привилегията им да са жизненоважна част от този светъл празник.

В горната галерия вижте любопитни факти за джинджифиловите сладки, любимия десерт Панетоне, щолена и още няколко обичани коледни десерта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати