Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Това са храните за добро настроение според възрастта ви

Това са храните за добро настроение според възрастта ви

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1232

В зависимост от това дали сте под 30 или над 30-годишна възраст има определени хранителни групи, които трябва да доминират в режима ви, за да сте по-усмихнати и с добро настроение.

Схемата са хранене според възрастта е определена от учените към американския университет Бингхамптън. Те са установили, че храните оказват влияние върху настроението.

Хранене под 30-годишна възраст

Според техните изчисления мъжете и жените под 30-годишна възраст трябва да консумират повече месо, тъй като месните продукти увеличават невромедиаторите в мозъка и в частност на подобряващия настроението допамин.

Това са храните за добро настроение според възрастта ви

Храни за настроение след 30-годишна възраст

Това са храните за добро настроение според възрастта ви

За хората над 30-годишна възраст обаче е препоръчително да хапват плодове и зеленчуци по-често отколкото месо, тъй като антиоксидантите в плодовете ще поддържат доброто им настроение.

Хората, които са прехвърлили 30-те си години, е добре и да се въздържат от стимулиращи напитки като кафето, защото те имат негативно влияние на нервната система, което ще усетят много по-силно, отколкото по-младите.

Роля на закуската за доброто настроение

По-рано тази година диетологът Роб Хобсън от Великобритания разкри и че сексуалното желание до голяма степен зависи от това каква храна консумираме, като от ключово значение е закуската.

За повишено либидо на закуската трябва да се хапват продукти с високо съдържание на витамин D. Такива са гъбите, яйцата, зърнените закуски, кравето масло и млечните продукти.

Вижте още:

- Тези вкусотии гонят лошото настроение;

- Кои подправки намаляват стреса и подобряват настроението?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати