Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Предпразнично: Как да разпознаем прясното месо

Предпразнично: Как да разпознаем прясното месо

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k
Двустенна термочаша за кафе и чай - 220 мл
Качество без компромис:
Двустенна термочаша за кафе и чай - 220 мл
16.00 лв.

Дни преди празниците на дневен ред излиза въпросът как да разпознаем прясното месо по магазините. По традиция търговските обекти се запасяват с продукти от този тип.

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) вече започна засилени проверки в търговските обекти. Причината са коледните и новогодишни празници.

По стара традиция в България по Коледа се коли прасе. Днес тази традиция се спазва на много малко места и българинът предпочита да посреща празниците с месо от магазина. Ето защо е добре да знаем как да познаем прясното месо.

Прясното месо е с розово-червен цвят. Телешкото е малко по-различно и по-червено на цвят. Ако има видими мазнини, при прясното месо те са от светло и бели до кремави на цвят. Когато животното е по-възрастно, те са малко по-кремави до жълтеникави.

Старото месо е лепкаво и слузесто. По повърхността на прясното няма ослизявания. Когато натиснете с пръст месото, при прясното тръпчинката, която се появява, се възстановява бързо.

Ако избраното от вас месо отговаря на всички критерии за пресен продукт - веселбата по празниците е гарантирана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен