Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Няколко причини да похапвате печен лук

Няколко причини да похапвате печен лук

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
8532485
Печен лук

Лукът има силно антибактериално действие. Любопитен факт е, че при термична обработка той не губи полезните си качества. При печене лукът губи само част от натрапчивия вкус и миризма, но полезните вещества в него остават непокътнати.

Печеният лук помага при главоболие, настинка, болки в ушите, диабет, различни възпаления, охлузвания, бавно зарастващи рани, високо кръвно, хемороиди, проблеми с кръвосъсирването и дори ракови заболявания.

Ако имате трудно зарастваща рана, можете да изпечете лук с люспите и да го наложите върху раната. Повтаряйте процедурата до настъпване на подобрение. Възпалението бързо ще отшуми.

Лукът има дезинфекционно действие и можете да прилагате топъл печен лук върху хемороиди. Те бързо ще заздравея, защото лукът има регенериращо действие.

Ако имате високи нива на кръвната захар, можете сутрин и вечер да хапвате на гладно печен лук. Той влияе понижаващо и регулиращо.

Печеният лук повлиява благоприятно и на дейността на черния дроб и панкреаса заради антибактериалното си действие.

При главоболие, настинка, болки в гърлото и запушен нос можете да си хапнете топъл печен лук. Резултатът ще е бързо облекчение на неприятните симптоми.

Печеният лук ще облекчи и болка в ухото.

Компрес с печен лук помага и при ставни болки.

От печен лук можете да правите мехлеми или лапи и да налагате възпалени рани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати