Любимият на поколения течен шоколад Нутела вече ще се произвежда само с лешници, отглеждани в Италия. Това е заложено в новия стратегически план на компанията Фереро, която обяви, че ядките в шоколадовото изкушение ще са с установен произход - само от плодородните почви на Ботуша.
До този момент производителят на Нутела и различни други шоколадови изделия - Фереро, влагаше италиански лешници в течния си шоколад, но освен тях преобладаваха най-вече ядките от Турция, Чили и Южна Африка.
В плана на производителя на прочутия по цял свят течен шоколад е предвидено да бъдат засяти 20 000 хектара лешникови дръвчета до 2025 г. Това представлява 30% от земеделските земи, на които се отглеждат лешници.
От Фереро подчертават големия потенциал на Италия в отглеждането на лешникови дървета, които в момента са около 70 хил. хектара. От тези насаждения годишно се добиват около 110 хил. тона ядки.
Коментари